JUSS OG SAMFUNN

Nett-telling for Hongkong

Nedtellingen til overrekkelsen av den britiske kronkolonien har begynt. Internett holder deg oppdatert om den historiske begivenheten.

Morten Øverbye
30. juni 1997 - 12:59

En rekke nettsteder gir deg de siste nyhetene fra kronkolonien Hongkong, som klokken 1800 norsk tid skal gis tilbake til Kina.

Den offisielle kinesiske versjonen av overrekkelsen finner du på www.hongkong.com. Nettstedet er laget av det amerikanske reklamebyrået Poppe Tyson i samarbeid med det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Til tross for at nettstedet glemmer å nevne hvem som står bak det, og til tross for klønete ordvalg flere steder, er nettstedet verdt et besøk.

Her finner du en Java-applet som teller ned timene og sekundene til overrekkelsen, et leksikon over Hongkongs historie, biografien til mannen som vil styre Hongkong etter overtakelsen og daglige nyheter rundt overtakelsen.

Nettstedet er en del av Kinas offisielle Internett, som driftes av China Wide Web. Dette nettstedet har tidligere vært kritisert for sensur av innholdet på nettet. Om du leser bakgrunnsinformasjonen på www.hongkong.com, blir du opplyst om at Xinhua vil "redigere, undersøke og godkjenne" data som brukes på nettstedet.

Dersom du ønsker objektiv informasjon om overtakelsen, holder nettstedet www.hk97.com deg oppdatert med de siste nyhetene. Nettstedet drives av Reuters i samarbeid med det Hongkong-baserte nettselskapet The Corner Cityguide.

Tilbake til de mer sensurutsatte informansjonskildene, har South China Morning Post et nettsted for overtakelsen, på www.hongkong97.com.hk.

Hongkongs egen avis The Hong Kong Standard har ikke samme omfang på sitt nettsted, men de nyhetene du finner på www.hkstandard.com vil naturlig nok være dominert av overtakelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.