JUSS OG SAMFUNN

Nettavisen og MMP er sant

Det går mot fusjon av Nettavisen og MultiMedia Publishing. Et forslag fra selskapenes styrer skal opp i generalforsamlingene i juni. Einar C. Nagell-Erichsen vil bli største aksjonær i det fusjonerte selskapet.

Herman Berg
29. apr. 1997 - 12:30

- Vi passer godt sammen, sier administrerende direktør i Nettavisen, Stig Eide Sivertsen til digi:media.

- Vi komplementerer hverandre kommersielt og redaksjonelt , sier han og ser ingen problemer i slå seg sammen med en rendyrket kommersiell aktør som MultiMedia Publishing (MMP).

- Det redaksjonelle produktet skal ligge i bunn av virksomheten, sier han.

Det nye selskapet, som foreløpig ikke har fått noe navn, vil lage innhold til Internett, elektroniske medier og CD-ROM-produksjon. Ifølge planene skal Nettavisen forbli et selvstendig aksjeselskap i det fusjonerte selskapet.

- MMP skal ha gått med et stort underskudd i fjor. Du er ikke redd for å slå deg sammen med et tapsprosjekt?

- Nei, det tror jeg skal gå bra. Jeg vil ikke gå god for MMPs tall, men jeg tror de har budsjettert med å gå i pluss i år. Vi har fortsatt et minusbudsjett. Men med en likvid beholdning på 40-50 millioner kroner i det fusjonerte selskapet, skal det gå bra, sier han.

Ifølge Kapital Data omsatte MMP i fjor for 20 millioner og hadde et underskudd på 10,5 millioner kroner, mens Nettavisen skal ha hatt et underskudd på 2,5 millioner kroner i sitt første år. Einar C. Nagell-Erichsen vil etter fusjonen sitte med 22 prosent eierandel i det nye selskapet.

- Den samlede virksomhet og kompetanse dekker store deler av kundenes behov. Det nye selskapet vil kunne tilby kundene et bredere tjenestespekter samtidig som organisasjonen styrkes, sier Sivertsen.

Han opplyser at han selv vil bli administrende direktør i det fusjonerte selskapet, mens Bjørgulv L. Moe blir viseadministrerende direktør. Sistnevnte er i dag administrerende direktør i MMP.

Ifølge Sivertsen skal Odd Harald Hauge forbli ansvarlig redaktør og Knut Ivar Skeid redaktør i den nye organisasjonen som han ellers ikke vil si noe om.

Oslo Børs ble informert om fusjonsplanen i dag morges. Selskapet kan være på plass i august hvis generalforsamlingene i de to selskapene godkjenner fusjonen i juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.