Nettbruken tilbake i april

Norsk Gallups månedlige statistikk viser en tilbakegang både i nettbruk og i antall personer med tilgang til Internett.

Norsk Gallups månedlige statistikk viser en tilbakegang både i nettbruk og i antall personer med tilgang til Internett.

Resultatene fra Gallups InterTrack i april viser en tilbakegang i andelen personer som oppgir at de har tilgang til nettet. Resultatene for mars viste at 60 prosent av befolkningen over 13 hadde tilgang til nettet, mens tilsvarende for april var på 57 prosent.

Gallup mener det er verdt å merke seg nedgangen fra mars kan skyldes at folk er noe mindre bevisste sin Internett-tilgang i perioder etter ferier, og mener dermed påskeferien hadde en innvirkning på svarene som ble gitt i undersøkelsen.

Sammenliknes resultatene med april i fjor, har det vært en økning på 394.000 personer, eller nærmere 23 prosent frem til april i år. Mennene ligger fremdeles øverst på lista når det gjelder nettilgang. Blant menn over 13 år er tallet nå 62 prosent, mens det blant kvinner er 53 prosent.

2,1 millioner nordmenn oppgir nå at de har tilgang til nettet.

Resultatene for april er andre måned på rad med nedgang i både månedlig og daglig bruk av Internett. Sammenliknes resultatene for april med tilsvarende fra februar, vises en betydelig tilbakegang i antallet personer som har brukt nettet siste måned, samt daglige brukere.

44 prosent brukte nettet daglig i februar, mens det i april var 43 prosent.

Ifølge Gallups målinger har i overkant av 1,7 millioner personer brukt nettet siste 30 dager, mens 901.000 personer bruker nettet hver eneste dag.

Til toppen