Nettbutikk vil hjelpe andre nettbutikker

Nettauksjonen Netthandelen har opplevd en kanonvekst, og vil nå hjelpe andre nettbutikker i gang.

Nettauksjonen Netthandelen har opplevd en kanonvekst, og vil nå hjelpe andre nettbutikker i gang.

Auksjonsstedet Netthandelen har på snaue syv år klart å bli en av Norges mest besøkte nettbutikker. Nettauksjonen tilbyr alt fra sokker til hvitevarer, og omsatte i fjor for 234 millioner kroner.

Det var spesielt julehandelen som dro Netthandelen opp med 63 prosent vekst. Fra 1. november til lillejulaften i fjor ble det solgt for 49 millioner kroner mot 30 millioner fra året før.

Nå vil Netthandelen-eier og gründer Einar Øgrey Brandsdal etablere et teknologisk utviklingsselskap som skal bistå andre virksomheter som starter e-handel.

En IT-medarbeider fra Netthandelen vil bli overført til det nye selskapet. I alt skal det innen januar være på plass tre personer som skal jobbe med utvikling og programmering, med tillegg av innleid ekspertise.

Øgrey Brandsdal forteller at det nye selskapet vil gå over fra teknologien PHP, og utvikle nye moduler med .Net-teknologi.

Netthandelen vil naturlig nok være den største kunden til den nye aktøren.

IT-selskapet blir samlokalisert med Netthandelen i Søgne kommune utenfor Kristiansand, men skal også bistå virksomheter i hele landet.

- Vi har webshop-løsninger som vi nå skal videreutvikle og selge gjennom det nye selskapet. Den plattformen vi har etablert vil være attraktiv for andre virksomheter som driver innen handel på Internett, forteller Øgrey Brandsdal.

Han sier til digi.no at IT-hjelpen vil selge moduler på alt fra faktureringsløsninger, annonsering for nettet, innbetalinger, utbetaling av krediteringsfiler og retursystemer for varer.

Det nye selskapet skal også utvikle programvare-løsninger som håndterer lagerløsninger, logistikk og vedlikehold av nettsteder.

- Vi vil i stor grad benytte samme prinsipper som har gjort Netthandelen til en robust plattform, sier Øgrey Brandsdal.

Netthandelen har i dag et system som gjør at kundene slipper å legge igjen kredittkort nummeret.

Betalingsløsningen gjør at kundene får en e-faktura, og straks den er betalt sendes varene ut. Kundene slipper å betale med kredittkort og bedriftene slipper å betale store gebyrer til kredittkortselskapene.

Til toppen