Nettgambling tar av på børsen

Nettpoker er blitt så stort at den tredje svenske aktøren nå skal på børs.

Nettpoker er blitt så stort at den tredje svenske aktøren nå skal på børs.

Resultat på 15 millioner, verdsatt til 1,1 milliarder. Det er tall som tyder på heftige forventninger til et selskap som i 40 år har drevet spilleautomater på steder som danskebåten.

Forventningene til Cherry er knyttet til selskapets satsing på gambling på nett. Bare den siste uken har selskapet økt verdien sin på børsen med femti prosent, melder dn.no. Det samme har Unibet, et annet selskap i samme bransje. Cherrys omsetning fra nettvirksomheten økte med 110 prosent i 2004. Nordmenn er også med på eventyret, melder dn.no, men som spillere. Norge er en av de raskest voksende markedene.

Unibet har opplevd en oppgang på 34 prosent bare siste måned i omsetningen på nettpokerspill. Slike vekstrater driver aksjekursene gjennom taket, og gründer i Unibet, Anders Ström, har opplevd at en innsats på fem millioner har gitt ham aksjeverdier for nesten en milliard svenske kroner.

24hbet er et annet svensk nettgamblingselskap. De har økt sin unoterte aksjekurs med 600 prosent det siste året. Nå vil de på børs. – I utgangspunktet er planen å noteres på børsen en gang på nyåret 2006, sier Per Hildebrand, daglig leder og gründer for 24hbet, til di.se.

I mars foretok selskapet en emisjon, som priset aksjene til ti kroner. Nå er de omsatt for nærmere 70 kroner, som gir selskapet en uoffisiell markedsverdi på 360 millioner.

Selskapet vil ikke oppgi nøyaktige tall, men sier at overskuddet fra nettpoker var på 3,6 millioner i oktober, og at inntektene siden har vokst med 20-30 prosent. 40 prosent av dette forsvinner i direkte utgifter, mens resten er gevinst.

Til toppen