JUSS OG SAMFUNN

Nettguidens mystiske sammenbrudd

Da redaktøren av Nettguiden la ut nyhetssidene før lunch i går, fikk han tilbakemelding fra leserne om at sidene plutselig var forsvunnet. - Det hele er et mysterium, sier redaktør Øivind Robbestad til digi.

Herman Berg
18. juni 1997 - 16:46

Like før 11 i går la Robbestad ut en ny versjon av Nettguiden på Internett. Sporenstreks begynte det å komme inn meldinger om at alle nyhetssakene var borte fra nettstedet.

Redaktøren kan ikke helt fri seg for tanken om at Nettguiden har vært utsatt for hackere, men har ingen bevis for at så har skjedd.

- Vi fikk opp de siste sakene klokken tre i går ettermiddag, sier Robbestad og sier det er litt tungvint å administrere backuparbeidet siden medarbeiderne befinner seg på tre forskjellige steder i landet.

- Det var noe som skjedde med FTP-en og nettleverandøren vår, Follonett, har ikke kunnet finne ut av det. Det kan jo hende at det er noen som har hatt det litt moro med oss, sier Robbestad som tar selvkritikk på sikkerheten:

- Vi har operert med samme passord i ett år nå. Vi må kan nok selv legge noe av skylden på dårlige rutiner, sier han og mener han har aldri opplevd noe lignende i løpet av de trekvart årene Nettguiden har vært online.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.