JUSS OG SAMFUNN

Nettkastingens konfliktområder

Her områdene som skaper konflikter mellom Netscape og Microsofts nye nettkastere.

Morten Øverbye
16. apr. 1997 - 14:00

Mens Netscapes nylanserte NetCaster etter planene skal være på markedet sammen med nettleseren Communicator i juni, er ikke Microsofts Internet Explorer 4.0 ventet før tidlig i høst.

Selv om de to nettkasterne på mange måter er like, har de to gigantene nok en gang valgt å fokusere på forskjellene i en ny kamp om markedsandeler. De viktigste forskjellene er:

  • For å utnytte fordelene i Netscapes nettkaster fullt ut, bør sidene presenteres i Netscapes versjon av dynamisk HTML. Sider som er bygd i dette programmeringsspråket kan ikke leses av Microsofts nettleser.
  • Netscapes nettkaster støtter ikke Microsofts Channel Definition Format (CDF), som kan brukes av innholdsleverandørene for å beskrive innholdet på en nettside, hvor ofte den oppdateres, og hvordan den leverer innholdet. Netscape har ikke kommet opp med noen egen løsning for å gjøre dette.

Likhetene mellom de to er at begge lar deg abonnere på kanaler. I begge nettkastere kan du også laste ned kanalene på harddisken og se dem når det måtte passe deg.

Begge lar deg også bestemme hvilke kanaler du ønsker å abonnere på og hvor ofte du ønsker å oppdatere hver enkelt kanal. Begge nettkastere leveres med en pakkeløsning med bestemte kanaler, samt med en programguide for andre kanaler.

Og begge nettlesere lar deg skape ditt eget personlige skrivebord der du kan blande lokale programmer og filer med innholdet på Internett, og ha tilgang til alt gjennom nettleseren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.