KARRIERE

Nettlæring redder IT-akademiet

IT-akademiet sliter tungt, men nettkurs solgt gjennom Google kan stoppe tapsluket.

IT-Akademiet har gått med store underskudd de siste to årene, og omsetningen har også falt. I 2005 omsatte skolen for 13,2 millioner kroner, men ble sittende igjen med et underskudd på 3,5 millioner kroner.

Enda verre gikk det i fjor. Da falt omsetningen til 11,8 millioner kroner, og underskuddet økte til 4,8 millioner kroner.

Men nå kan det deleide datterselskapet «IT-akademiet E-læring» redde IT-akademiet, som står som eier med 36 prosent. Selskapet har vokser i rakettfart og omsatte i fjor for 8,4 millioner kroner med et resultat på 888.000 kroner.

Selskapet tror det går enda bedre til neste år, og nokså overraskende er det Google som får æren for det.

Markedsdirektør Bjarte Vangsnes i IT-akademiet e-læring forteller til digi.no at opptaket til høstens studie, som starter opp 1. oktober, nå ligger 20 prosent over fjoråret.

- Vi har hatt en utrolig stor overvekt av folk som henter informasjon om oss fra søkemotorene, spesielt gjennom Google, sier Vangsnes til digi.no.

IT-akademiet E-læring har hatt 50 prosent vekst fra søkemotorer fra i fjor til i år. Vangsnes anslår at 80 prosent av klikkene kommer gjennom søkeord som knyttes videre til IT-akademiet e-læring.

Også moderselskapet IT-akademiet merker friskere vekst, og har solgt inn kurs for ni millioner kroner for bare høstsemesteret. Det gir en omsetningsvekst på 50 prosent.

- Vi har definert rundt 400 søkeord som kan være alt fra Cisco sertifiseringskurser til web-design som linkes videre til IT-akademiet. Tidligere satset vi hovedsaklig på Kvasir, men vi ser nå en helt klar søkfavoritt på Google, forteller Vangsnes.

IT-akademiet e-læring betaler Google et beløp per annonseklikk. Vangsnes vil ikke ut med hvor mye de bruker i reklamekostnader, men medgir at de har satset «store penger» hos Google.

- Men med den veksten vi nå ser av nye studenter har det vært en svært fornuftig bruk av markedsføringsbudsjettet vårt, sier han.

Det er webdesign og drift av nettverk som er årets stor vinnere. I tillegg har IT-akademiet e-læring stor tro på de to nye kursene Cisco CCNP og .NET utvikler som det er stor etterspørsel fra i markedet nå.

IT-akademiet e-læring har hatt en økning i antall studenter på rundt 30 prosent hvert år de to siste årene. I dag har skolen 400 studenter. De nettbaserte studiene koster mellom 34.000 til 39.500 kroner i året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.