Nettrulett lovlig

Hadde senator Jon Kyl i Arizona fått bestemme, og hadde Global Money Games fortsatt eksistert, kunne Dan Børge Akerø fått inntil fire års fengselsstraff og opptil 20.000 dollar i bot. Sånn ble det ikke.

Trass i at Pål Atle Skjervengen, Dan Børge Akerø og de andre kjendisene prøvde å overbevise markedet at Global Stock Games var et kunnskapsspill, gikk det vitterligen an å vinne penger på det.

Et forslag i den amerikanske kongressen om å stenge hele milliard-industrien med pengespill på nett, blir nå lagt på is da lovgiverne bestemte seg for å utelate bannlysningen fra neste års budsjett i Senatet og det Hvite hus. .

Senator Jon Kyl, republikaner fra Arizona, planlegger i følge Associated Press å fremme forslaget igjen til neste år. Kyl har stemplet pengespilling på nett som en avhengighetsskapende og potensielt korrupt aktivitet som skaper kriminalitet. I motsetning til andre typer pengespill, er det virtuelt umulig å regulere. Kyl legger til at det ikke finnes noen sikker måte å hindre at barn blir involvert på.

Senatet stemte med 90 mot 10 for å bannlyse online-gambling, inkludert de interaktive "pay-to-play" casinoliknende spillene som finnes på tusenvis av web-sider. De fleste forretninger har baser i og opereres fra andre land.

Liknende lovgivning ble nedstemt i det Hvite hus, selv om flere Internett-relaterte forretninger søkte om fritak/immunitet. Senator Kyl er misførnøyd med måten det Hvite hus behandlet lovforslaget på.

En handelsgruppe hevder at Internett-gambling er populært, og kan bli regulert på en vellykket måte. The Interactive Gaming Council vil fortsette å stemme mot bannlysning neste år, sier gruppens formann Sue Schneider.

- Det er viktig å fortelle folk om mediet, og det faktum at vi snakker om aktiviteter som er lisensierte og regulerte i forskjellige lover rundt om i verden, sier Schneider, som også er redaktør for Rolling Good Times, et elektronisk magasin som skriver om spillindustrien.

Hvis Kyl fikk bestemme, ville tjenestetilbydere på nettet blitt nødt til å dra ut pluggen på alle gambling-sider. Individuelle spillere ville fått fengselsstraff på inntil tre måneder, og inntil 500 dollar i bot. Ansvarlige for gambling-forretninger på nettet ville kunne fengsles i inntil fire år, og få 20.000 dollar i bot.

Det amerikanske justisdepartementet regner med at omtrent 600 millioner dollar ble brukt på ulovlige sport-tippespill på Internett i fjor; ti ganger så mye som året før.

Til toppen