OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nettsidene til ukrainske ambassader nede etter mulig cyberangrep – gjelder også Oslo

Nettsidene til Ukrainas ambassade i Oslo er nede. Det samme gjelder flere ambassader i Norden, og det meldes om et mulig dataangrep.

Nettsidene til flere ukrainske ambassader er nede.
Nettsidene til flere ukrainske ambassader er nede. Foto: David Kernan/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
28. feb. 2022 - 13:30

– Jeg kan bekrefte at nettsidene våre er nede på grunn av et dataangrep, sier Iryna Riabtsjuk ved den ukrainske ambassaden i Oslo til NTB.

Hun bekrefter at det gjelder flere ambassader enn den i Norge og legger til at det har vært gjentatte dataangrep mot ambassadene i forbindelse med Russlands angrep på Ukraina.

– Vi er tilgjengelige gjennom våre telefonnumre og vår side på Facebook der vi kan ta imot meldinger og gå ut med informasjon, sier Riabtsjuk.

Ukrainas ambassade i Danmark opplyser til Berlingske at den er rammet av et dataangrep og at man bare får en feilmelding hvis man prøver å gå inn på ambassadens nettsider.

Det er den samme feilmeldingen man får hvis man prøver å gå inn på nettsiden til Ukrainas ambassade i Norge. Ifølge danske medier er også ambassadene i Sverige, USA, Storbritannia og Tyskland rammet.

Det er blitt advart mot stor fare for dataangrep i forbindelse med den russiske invasjonen av Ukraina.

Skader etter at en russisk missil landet i en gate i Kyiv, Ukraina, under det innledende russisk angrepet den 24. februar 2022.
Les også

Skadevare viser at angrepet på Ukraina har vært forberedt i flere måneder, mener cybersikkerhetsselskap

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.