BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Nettskyen er i sentrum

Michael Dell er fornøyd med å drive et privat selskap.

Dell skal fortsette å innovere, sier grunnleggeren.
Dell skal fortsette å innovere, sier grunnleggeren. Bilde: Thomas Marynowski
18. sep. 2014 - 17:03

BRUSSEL (digi.no): På en stor konferanse for partnere, analytikere og media snakket selveste toppsjefen Michael Dell om sine planer for fremtiden.

Dell påpeker at veksten har vært betydelig det siste året, spesielt i EMEA-territoriene (Europa, Midtøsten og Afrika), og frasen «double digit growth» ble gjentatt litt vel mange ganger i løpet av både kvelden i forkant og selve pressekonferansen.

Selskapet har gjort det svært godt etter at Dell kjøpte det tilbake for rundt ett år siden, ifølge grunnleggeren, mengden partnere vokser, og fokuset på businessmarkedet bærer frukter. Michael Dell fortalte at de har fortsatt rundt 15 prosent av virksomheten dedikert til forbrukerrelaterte produkter, og det ble vist frem nye, elegante nettbrett og hybridmaskiner, men det er business det handler om først og fremst.

Og den største businessen av dem alle er nettsky, skal man tro Michael Dell.

Grunnleggeren snakket derfor varmt om selskapets utvikling innen virtualisering, der mye av kunnskapen kommer fra de over 40 selskapene Dell har kjøpt opp de siste årene.

Disse investeringene i blant annet nettopp virtualisering sørger for at Dell vil være konkurransedyktig i forhold til alle andre som forsøker seg på markedet i tiden fremover.

Dell ser ikke bort fra et samarbeid med ARM, hvis det lønner seg. <i>Bilde: Thomas Marynowski</i>
Dell ser ikke bort fra et samarbeid med ARM, hvis det lønner seg. Bilde: Thomas Marynowski

Det at Dell er nå privateid gjør at selskapet kan fokusere mer på å innovere og investere innenfor disse segmentene, og fordele disse innovasjonene mellom både tjenester og maskinvare. Dell har tross alt vist frem en lang rekke interessante produkter de siste ukene, alt fra en ny generasjon servere til ultratynne nettbrett og skjermer med oppsiktsvekkende oppløsning.

Når det gjelder servere avslørte Michael Dell at han ikke ser bort fra et samarbeid med prosessormakeren ARM. Dell har en lang tradisjon for å samarbeide med Intel, men sjefen selv sa rett ut at de vil vurdere et partnerskap nå som ARM går over til 64-bits-arkitekturer. – Hvis ARM fungerer bra og koster mindre vil vi vurdere å bruke det, sa Michael Dell, med en Intel-logo tydelig synlig på en skjerm i bakgrunnen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.