IT-BRANSJEN

Nettsted: OpenAI i samtaler om å få sparket toppsjef tilbake

Fredag fikk Sam Altman sparken som toppsjef i selskapet OpenAI, som står bak ChatGPT. Nå meldes det at styret er i samtaler for få ham tilbake. 

Sam Altman har fått sparken som sjef for OpenAI, men ting tyder på at styret har fått kalde føtter.
Sam Altman har fått sparken som sjef for OpenAI, men ting tyder på at styret har fått kalde føtter. Foto: Eric Risberg/AP/NTB
19. nov. 2023 - 08:12

Teknologinettstedet The Verge viser til flere personer med kjennskap til saken.

Én av dem opplyser at Altman er ambivalent til å komme tilbake og vil kreve betydelige endringer i styringen av selskapet.

Da Altman fikk sparken fredag, viste styret i en uttalelse til at han ikke informert dem godt nok. og at de derfor ikke lenger hadde tillit til hans evne til å lede selskapet. Teknologidirektør Mira Murati har overtatt ledelsen av OpenAI inntil videre.

Reuters har forsøkt å få kommentarer fra både Altman og Open AI, uten å få svar. En kilde opplyser imidlertid til nyhetsbyrået at Altman samtidig vurderer å starte et eget selskapet innen kunstig intelligens (KI).

Microsoft har investert stort i OpenAI, men har avvist å kommentere saken. Kilder opplyser imidlertid til Reuters at teknologigiganten diskuterer skadebegrensning, muligens gjennom å presse OpenAI-styret til å hente inn Altman igjen. Microsoft skal være redd for at hans sorti skal føre til en storstilt flukt av dyktige medarbeidere.

OpenAI står bak kunstig intelligens-tjenesten ChatGPT. I mars i år kom en ny versjon av tekstroboten.

En skjerm med informasjon om KI-møtet i Sør-Koreas hovedstad Seoul tirsdag.
Les også

Tek-giganter med KI-løfte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.