JUSS OG SAMFUNN

Nettsuksess, i hvert fall inntil Widerøe

Widerøes avanserte og enkle system for bestilling via Internett vekker oppsikt - også utenfor Norges grenser.

Therese Werenskiold
24. nov. 1998 - 16:24

Det tyske fagbladet Reiseburo Bulletin omtaler i sitt siste nummer Widerøe som trendsettere når det gjelder bruk av Internett som booking-kanal. Under overskriften "Widerøe lærer reisebyråene hva frykt er", bruker den tyske reisebyrånæringens eget blad en helside på å rose Widerøes produkt.

Det unike med Widerøes Internett-booking er at kundene ikke bare kan bestille flybilletter hos Widerøe, men også flybilletter til SAS, Lufthansa og alle andre som er tilknyttet billettbestillingssystemet Amadeus, samt bestille hotellrom og leiebil.

Via Widerøes hjemmesider (se peker i margen til høyre) blir man linket opp mot Amadeus, hvor 460 internasjonale og større nasjonale flyselskaper i verden er tilgjengelige, skriver selskapet i en pressemelding. Man kan både undersøke mulige reisemåter, sjekke priser og bestille billetter. Widerøe's Flyveselskap ASA er det eneste flyselskapet i verden som i dag tilbyr denne løsningen.

Kundene kan sitte hjemme eller på kontoret og bestille direkte, uten å gå veien om reisebyrå eller billettkontor. Bekreftelsen kommer straks, og betalingen skjer med kredittkort.

"Et lite flyselskap i Norge viser hvor utviklingen går når det gjelder booking. Internett blir benyttet som salgskanal - og det for fly, leiebil og hotell. Reisebyrået stirrer dermed rett inn i geværløpene", skriver Reiseburo Bulletin.

- Vi har valgt å tilby denne servicen til våre kunder utfra behovet for enkle og fleksible løsninger. Dette gir kundene bedre oversikt og valgfrihet, samtidig som det er kostnadsbesparende, sier direktør for stasjonsavdelingen i Widerøe, Gorm Frimannslund i pressemeldingen.

---

P.S.

En liknende løsning finnes på nettstedet Travelocity (se peker i margen til høyre), der man kan finne reiseruter, bestille flybilletter, leiebil og hotellrom. Via American Airlines sitt system kan man også booke Widerøe (!).

D.S.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.