TELEKOM

Nettsurf med stemme og tekstmelding

Internett på billig-telefoner med HP-teknologi.

12. juli 2010 - 13:48

HP Labs lanserte i forrige uke en ny teknologi kalt «SiteonMobile», som er myntet på de aller enkleste mobiltelefonene. Og ikke minst de store massene.

Poenget med plattformen er å gi store deler av verdens befolkning tilgang til enkle nettapplikasjoner, også med telefoner uten nettleser eller internettforbindelse.

Ved hjelp av SMS eller talegjenkjenning skal brukerne kunne hente inn informasjon eller utføre oppgaver på nettet. Eksempler kan være å sjekke værmeldingen eller å bestille flybilletter.

Sentralt i løsningen står noe HP kaller «TaskLets» eller oppgavebaserte småprogrammer. Dette er prosedyrer eller oppgaver som ellers ville krevd flere skritt i nettleseren.

Det skal være svært enkelt å ta dette i bruk. Alt du trenger er å ha en nettside eller webtjeneste fra før.

Tilpasning til SiteonMobile skal ifølge HP ikke kreve noen form for utvikling eller systemintegrasjon. Plattformen tilbys dessuten gratis, men inntil videre kreves det en invitasjon for å være med på moroa.

Det er HPs indiske forskningsarm som har utviklet løsningen. Selskapet demonstrerer hvordan det hele fungerer i en filmsnutt på Youtube:

Kilde:
Techtree

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.