New York-børsen valgte Linux

De fleste av maskinene deres ville ikke fungert uten Red Hat, hevder selskapet.

New York-børsen valgte Linux

De fleste av maskinene deres ville ikke fungert uten Red Hat, hevder selskapet.

NYSE Euronext, som blant annet eier New York-børsen, har nylig valgt Red Hat Enterprise Linux som plattform for sine handelssystemer.

– Linux ga oss fleksibiliteten vi ønsket, og vi mener det var det rette valget for vårt miljø, sier Steve Rubinow, informasjonssjef hos NYSE Euronext.

Rubinow sier i en pressemelding at de har sett etter en partner som kunne tilby både pålitelig programvare, rådgivning rundt arkitekturen og høykvalitets supporttjenester.

- Red Hat levde opp til alle disse kravene, sier han.

Nøkkelkomponentene i NYSE Euronext sitt høyhastighetsmiljø er i dag avhengige av Red Hat Enterprise Linux, og driftes gjennom Red Hat Network-tjenesten.

Hastigheten innen elektronisk aksjehandel skal over tid ha økt dramatisk. Nå bli milliarder av meldinger prosessert i løpet av en børsdag, som varer i seks og en halv time.

- Kvaliteten på Linux-plattformen er svært viktig for oss, og Red Hat Enterprise Linux har overgått forhåpningene våre. Red Hat er nesten som vann, det spres inn i vår arkitektur, mener Rubinow.

- Uten denne plattformen ville de færreste av våre maskiner kunnet kjøre, fortsetter han.

Red Hat anser avtalen som viktig, og håper den kan bidra til å øke akseptansen for fri programvare.

- Stadig flere velger å legge om virksomhetskritiske systemer til Linux. Bank- og finansbransjen, med sine systemer som må fungere, er foregangsbrukere. Når man ser at systemene fungerer utmerket hos andre blir det en positiv spiral, sier Magnus Svensson, salgssjef i Red Hat, til CIO Sweden.

Svensson tror kravene til besparing er den viktigste driveren for at virksomheter bytter til fr programvare.

- Det er derfor bank- og finansbransjen er i forkant, sier han.

Til toppen