BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextel: Det var Økokrim som kjørte saken

- Det var Økokrim som valgte å ta ut tiltale og kjøre denne saken. Jeg vil anta at vi nå ikke vil kjøre den videre, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel. Dermed vil det neppe bli reist privat erstatningssøksmål for slettingen av 14 gigabyte data på Nextels servere. Økokrim vurderer nå å anke saken.

Morten Øverbye
24. feb. 1998 - 11:14

- Det vi har tatt stilling til i denne saken, er at vi anså forholdet så alvorlig at vi politianmeldte det. Deretter har det vært en politisak. Det har vært Økokrim som har kjørt saken, og det var Økokrim som valgte å ta ut tiltale, sier Cartridge.

Utsagnet står i kontrast til Telenor Nextels erstatningskrav overfor den nå frikjente 27-åringen. I retten krevde Nextel 112.000 kroner for grovt skadeverk forvoldt av tiltalte. I aktors tiltale er også overtidsarbeid og skadet omdømme for Telenor Nextel ført opp som begrunnelse for at hendelsen skulle betraktes som grovt skadeverk.

I dag sier Cartridge til digi.no at også når det gjelder erstatningssøksmålet, var det Økokrim som var pådriver.

- Vi ble bedt av Økokrim om å fremme et erstatningskrav. Det medførte at vi satte opp en oversikt over våre kostnader i forbindelse med straffesaken. Om vi nå skal følge denne saken videre, er forhold vi må diskutere internt, men jeg vil anta at vi ikke vil kjøre den videre, sier Cartridge.

Førstestatsadvokat Inger Marie Sunde, som har overtatt etter Sverre Lilleng på Økokrims datakrimgruppe, sier til digi.no at hun ikke kan kommentere Cartridges uttalelser uten først å ha konferert med sin forgjenger.

- Dette er påstander som relaterer seg til en sak jeg ikke kjenner. På generelt grunnlag kan jeg si at vi ikke er opptatt av å fremme erstatningskrav, men det er ikke unaturlig at vi orienterer den fornærmede part i et forhold om de rettigheter vedkommende har i forbindelse med en straffesak, sier hun.

Sunde sier videre at Økokrim nå vil vurdere om dommen fra Indre Follo Herredsrett skal ankes. Ankefristen er fjorten dager.

- Jeg ser at dommen er avgjort ut fra en bevisvurdering. Når den er så klar på det punktet, så er jeg vil noe i vil om vi vil anke den, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.