Nextgentel åpner supernett

Nå gires bredbånd-krigen opp et nytt hakk. Nextgentel lover - foran Telenor - ADSL2+ og løfter dagens hastigheter.

Nå gires bredbånd-krigen opp et nytt hakk. Nextgentel lover - foran Telenor - ADSL2+ og løfter dagens hastigheter.

NextGenTel er i gang med lanserer kraftige hastighetsøkninger på bredbånd for privatmarkedet.

Hastighetene skrus opp, og selskapet lanserer nå en serie med nye produkter

basert på ADSL2+ teknologi.

Dette skal fortløpende gjøres tilgjengelig i hele NextGenTels nett som vil omfatte mer enn 400 sentraler utover høsten. Fra før av har ADSL2+ vært tilgjengelig for en mindre kundegruppe.

Her er tabellen over Nextgentels nye hastigheter og priser:

Med den nye ADSL2+ -teknologien får kundene tilbud om 10, 15 eller 20 Mb/s nedlastingshastighet. Opplastingshastigheten er 1 Mb/s for den laveste hastigheten og 1,2 Mb/s for de to andre.

ADSL gir langt bedre hastigheter for nedlasting enn opplasting. Slik vil det fortsatt være, men Nextgentel hevder at de nå har presset opplastingshastigheten opp mot maksimum av hva ADSL-teknologien kan gi. Bravo- abonnementet deres øker opplastingshastigheten fra 400 til 600 kb/s. Nedlastingshastigheten økes til 2500 kb/s, mens prisen står stille på 398 kroner.

Prisene endres bare på de dyreste abonnementene. Det raskeste ADSL-abonnementet Echo Max, som nå yter 8000/800 kb/s, blir 150 kroner billigere og koster 548 kroner i måneden.

Den aller største prisreduksjonen kommer på det heftigste abonnementet. Fox Max+ får ingen økning av hastigheten, og yter dermed fremdeles 20 mb/s ned og 1,2 mb/s opp. Men prisen halveres fra 1.398 til 698 kroner, og dermed blir superbredbånd aktuelt for langt flere. De er dermed 300 kroner billigere enn Chello extreme, som bare yter litt mer, 26 Mb/s ned og 1,5 Mb/s opp.

Nextgentel presenterer endringene som et fremstøt for å nå 150.000 bredbåndslinjer. Med 122.300 aktive linjer hevder de å ha en markedsandel på 17,4 prosent innen DSL-basert bredbånd etter første halvår 2005.

Antallet husstander som Nextgentel når med sitt nett øker samtidig ganske kraftig. Som resultat av oppkjøp og et omfattende pågående utbyggingsprogram, vil NextGenTel i løpet av høsten ha ekspandert bredbåndsnettet sitt til å omfatte mer enn 400 sentraler over hele Norge. Med dette forventer de å kunne nå inntil 65 prosent av landets telefon-kobberlinjer gjennom eget nett og med egen plattform.

Nextgentel leverer også basert på videresalgsavtaler som når nærmere 1000 ytterligere sentraler, i områder som ennå ikke er bygget ut av dem selv. Disse vil foreløpig ikke kunne få de nye tjenestene.

Produkttilbudet innenfor SHDSL, som gir lik hastighet begge veier, er også forbedret, med et nytt produkt i nedre ende, og med prisjusteringer på de høyere båndbreddene.

Å sette opp hastighetene uten å øke prisen er blitt bredbåndsbransjens favorittsport, og det gjelder slett ikke bare Nextgentel. Dette er niende gang NextGenTel gjør dette, og endringene skal gjennomføres innen utgangen av september.

At prisene settes ned, slik Nextgentel nå gjør på sine kraftigste abonnementer, er en langt mer sjelden hendelse.

Til toppen