FORBRUKERTEKNOLOGI

NextGenTel girer opp med digital-tv

NextGenTel har prøvd flere ganger, men mener nå å ha et fullverdig tv-alternativ på bredbånd.

27. juni 2007 - 07:32

Tv-titting går i retning av at vi i stadig større grad vil velge å se tv når det passer oss, og NextGenTel hevder nå å være klar med sitt digitale tv-tilbud.

NextGenTel lanserte første gang bredbånd-tv desember 2005, og har siden den gang oppjustert sitt innhold flere ganger. Brukerne fikk ved første lansering tv-kanaler og noen 100 filmer over ADSL, men flere slet med hakkete bilder over Internett-linjen.

Men nå mener NextGenTel å ha et fullverdig tv-alternativ til de tradisjonelle tv-leverandørene som det kommende bakkenettets digital-tv. Det digitale tv-tilbudet NextTV går ut til alle NextGenTels bredbåndskunder over hele landet.

Bredbåndsleverandøren forespeiler et stort mangfold av tv-kanaler kombinert med valgfriheten til å se tv-programmer og film når man selv ønsker det, i tillegg til krystallklare bilder og lyd.

– Digital-tv er et klart alternativ for alle som har bredbånd, og som er opptatt av valgfrihet, sier administrerende direktør Olav Stokke i NextGenTel.

NextGenTels grunnpakke koster 199 kroner i måneden, og inneholder de største norske kanalene, et nyhetstilbud fra TV2, NRK, BBC World og CNN, Sverige 1 og 2, tre filmkanaler, musikk-kanalene MTV og The Voice, to barnekanaler, samt reise og dokumentar.

NextGenTels digital-tv grunnpakke består i dag av 19 tv-kanaler. Kunder kan velge mellom temapakker og kanaler slik som hele kanaltilbudet fra Canal+, opplevelse- og dansk pakke.

– Vi tilbyr allerede muligheten til å se tv-programmer fra TV2 når det passer oss selv, og muligheten til å leie filmer blant flere hundre titler fra SF Anytime og Canal+, sier Anne Halvorsen, tv-direktør i NextGenTel.

NextGenTel leverer digital-tv i samarbeid med iVisjon i Kristiansand, og starter en sommerkampanje på NextTV.

Kundene tilbys to måneders fri bruk av NextTV grunnpakke, og deretter 199 kroner i måneden. I tillegg kommer en årlig basisavgift på 540 kroner per halvår, for leie av mottakerboks, tilgang til tv-portal, elektronisk programguide, automatisk oppgradering av programvare og tilgang til interaktive tilleggstjenester som filmleie og tv-programmer.

Digital-tv fra NextGenTel forutsetter ADSL 2+ teknologi, som er tilgjengelig i NextGenTels nasjonale nett.

Kundene kan velge mellom ulike bredbåndsabonnementer i ADSL MEGA-serien, hvor forskjellen er ulike hastigheter som tilbys til surfing på Internett. Mottakerboksen som NextGenTel stiller til kundens disposisjon i abonnementstiden, er tilpasset komprimeringsstandarden MPEG-4, og er klar for HDTV. For tiden sender tv-kanalene signalene i MPEG-2, som er mer plasskrevende enn den mer avanserte MPEG-4. Når signalene i nær fremtid blir lagt om til MPEG-4, håndterer NextTV-kundenes bokser dette, og man får frigjort mer av tilgjengelig båndbredde til å kunne benyttes til vanlig surfing på Internett.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.