Nextgentel klar med billig IP-telefoni

I september lanserer Nextgentel sin IP-telefonitilbud. Kundene slipper foreløpig Telenors ekstra-avgift.

I september lanserer Nextgentel sin IP-telefonitilbud. Kundene slipper foreløpig Telenors ekstra-avgift.

I løpet av september får de første 3000 kundene som har meldt seg på ta i bruk IP-telefoni fra ADSL-leverandørens Nextgentel.

Produksjon av utstyr og utrullingen går som planlagt. Full åpning for alle kunder skjer skal derfor skje som tidligere lovet i november, fortalte Nextgentel-sjef Olav Stokke under et seminar selskapet i går avholdt i Oslo.

Selskapets tilbud heter Nextphone og kommer i tre kategorier - NextPhone 1, 2 og 3. Forskjellen på produktene er flere - du kan få en eller to linjer og telefonnummere. Kundene kan velge mellom tre priskategorier - 128 , 148 eller 158 kroner i måneden. Jo høyere fast avgift, jo lavere bruksavgift.

Å prate med andre Nextgentel-kunder er gratis, men trafikk i Norge koster mellom 90 og 58 øre per påbegynte halvtime. Mobilpriser er naturligvis ikke så mye billigere, men det er utenlandssamtaler.

Etableringen av IP-telefoniabonnementet er, i hvert fall under pilotprosjektet, gratis. Nextgentels kunder får også et annet og mer uventet prisavslag.

For når kunder som avbestiller fasttelefoni, men beholder bredbånd, kompenserer Telenor med å avkreve deres bredbåndsleverandør for 74 kroner måneden. Dette pleier leverandørene å viderefakturere til kundene.

På spørsmål fra digi.no forteller Stokke at Nextgentel foreløpig tar regningen, noe som vil gjøre selskapets IP-telefoni-tilbud ekstra prisgunstig. Et ISDN-telefon-abonnement koster 2350 kroner i året uten tellerskritt, mens Nextphone 1 vil koste 1536 kroner i året i faste avgifter og være langt billigere i bruk.

Nextgentels driftskostnader faller og selskapet signaliserer at man tror Telenors avgift vil reduseres i løpet nær fremtid.

NextGenTel lover en fullstendig plug-and-play-installasjon.

- Kundene vil plugge inn sin Nextgentel-ruter og sin telefon og få summetone med en gang. Vi detekterer og kobler opp kunden ved hjelp av MAC-nummeret på ethernet-kortet i boksen, forteller Stokke.

Adaptere er designet i Norge og inneholder teknikk som prioriterer taletrafikken.

- Dermed mister man ikke kontakten hvis internett-bruken på ADSL-linjen hopper opp.

Dette er et stikk til aktører som Telio. For adaptere Telio og andre aktører bruker samarbeider ikke med ADSL-nettet på denne måten og kan gi hakkete tale, påpeker Stokke.

Nextgentel utfordrer ikke bare Telenor med sitt nye tilbud. For selskapets nye tjeneste drives med Linux på HP-servere. På nettverkssiden er IBM og Cisco Nextgentels samarbeidspartnere.

Nextgentel understreker at selskapet allerede følger regelverket som Post og teletilsynet understreket forrige uke. Telefonselskaper har derfor blant annet ikke lov å tilby systemer som kan flyttes - et telefonnummer skal være knyttet til en fast adresse, krever myndighetene.

På denne Nextgentel-siden kan du lese mer om Nextphone.

Til toppen