BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nextra kjøper i WebSite

Telenorselskapet Nextra kjøper 25 prosent av aksjene i WebSite med opsjon på ytterligere 15 prosent. Nextra vil ha tilgang på WebSites avanserte hjemmesidegeneratorer.

Frode Eriksen
9. juni 2000 - 11:48

Oppkjøpet skjer ved at det foretas en emisjon rettet mot Nextra. Selskapet vil ikke opplyse hvor mye en betaler for eierandelen.

WebSite har røtter tilbake til tiden hvor man solgte de første Internett løsningene for privatmarkedet. Stavanger-selskapet tilbyr skreddersydde løsninger innen web-teknologi og fremstår i dag med en web-park og et utviklingsmiljø som tilbyr ISP-tjenester, hosting og aksess tjenester i tillegg til utvikling av internettløsninger basert på utviklingsverktøy fra Allaire.

Hovedproduktene til WebSite er produktserien Web 123 og Web123 ISP. Dette er avanserte hjemmesidegeneratorer, som gir kundene en enkel og funksjonell, men allikevel teknisk avansert Internett/Intranett løsning. Kunden vedlikeholder og oppdaterer selv websidene via sin nettleser.

Nextra har allerede inngått en avtale med WebSite om videreutvikling og bruk av Web 1-2-3 ISP beregnet på privatkunde markedet. Dette produktet, som er utviklet i Norge, er teknologisk ledende innen sitt område.

- Vi testet mange produkter før vi endte hos WebSite. Deres Web 1-2-3 ISP løsning er bare ett av flere produkter vi tror de kan oppnå suksess med. Derfor valgte vi også å investere i selskapet, sier direktør for Nye Medier i Nextra, Jan M. Moberg.

- I bytte får WebSite en industriell partner som også kan bidra til å eksportere produktet, ifølge administrerende direktør i WebSite, Kjetil Førsvoll.

Selskapets mål er at 40.000 privatkunder vil benytte seg av Web 1-2-3 i løpet av året. Løsningen har en kapasitet til det mangedoblede antall kunder.

WebSite ble etablert i 1997 og har i dag 6 ansatte. Morselskapet Seabrokers AS har en eierandel på 65 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.