BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nintendo 64 utsolgt på 3 dager

Nintendo rapporterte igår at de solgte unna alle de 350.000 Nintendo 64-maskinene de hadde tilgjengelig i USA i løpet av tre dager. Ytterligere 250.000 maskiner er på vei og de skal vare til over juleferien.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. okt. 1996 - 12:30

Nintendo USA er kommet i en lei knipe. Først glapp den offisielle lanseringen av Nintendo 64 forrige søndag, når griske forhandlere tjuvstartet salget. Deretter går selskapet hen og selger ut hele sitt lager av Nintendo 64. Styreformann i Nintendo USA, Howard Lincoln, rapporterte at selskapet, i løpet av tre dager, solgte ut alle de 350.000 N64 maskinene de hadde fått allokert. Fordi Nintendo 64 er over ett år forsinket er det svært mange kunder som ikke kan vente med å få slått kloen i det nye spillvidunderet.

Dessverre er det mange kunder som har måttet gå tomhendt hjem fra butikken etter at hyllene ble støvsuget ren for maskiner. Enda verre skal det bli nå som vi nærmer oss julehandelen hvor etterspørselen etter spillprodukter er enorm. Nintendo kan nemlig bare levere ytterligere 250.000 maskiner i 1996.

Lincoln sier i en uttalelse at Nintendo USA kunne ha solgt 1,5 millioner spillere hvis de hadde vært å oppdrive. Allikevel håper han at Nintendo Japan vil sende flere maskiner slik at de kan få dekket behovet til over juleferien.

Det er nok litt optimistisk fordi Europa ennå ikke har fått en maskin og markedet i Japan er ennå langt fra mettet. Maskinen kommer ikke til Norge før sent på våren i 1997, i henhold til den norske importøren, Unsaco AS.

Nintendo som tidligere hadde mesteparten av spillmaskinmarkedet har gitt opp markedsandeler til rivaler Sega og Sony fordi N64 har blitt så forsinket. Nå taper de ytterligere salg til rivalene fordi de ikke kan produsere nók maskiner. En annen trussel for Nintendo er at giganten Microsoft for alvor har kastet seg over spillmarkedet, og Microsofts domene er PCen.

Men det er en annen historie!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.