BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nintendo planlegger ny spillkonsoll

Nintendo har begynt planleggingen av en ny spillmaskin, etter at salget av GameCube og spill til denne skuffer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. jan. 2003 - 10:10
NintendoSatoru Iwata

- Vi utvikler en ny spillkonsoll som vi planlegger å lansere omtrent samtidig som våre rivaler vil (lansere nye enheter), forteller Iwata.

Les også:


Det ble solgt mer enn 1 million færre GameCube-enheter i fjor enn forventet, og førjulssalget var svært dårlig. Heller ikke salget av spill nådde Nintendos mål om 55 millioner enheter.

Iwata mener resultatet hadde vært annerledes hvis ikke Sonys PlayStation 2 hadde hatt halvannet års forsprang på GameCube.

- Vi vil gjøre oss klare for ny kamp i 2005, selv om utenlandske spillutviklere nå sier at konkurrentenes neste-generasjons systemer ikke vil komme før i 2006, sier han.

Men i år vil selskapet fokusere på utvikle nye typer spill som kan spilles både på GameCube og Game Boy Advance. Dette gjelder blant annet flere nye Pokémon-spill som trolig kommer i mars. Iwata avviser heller ikke en prisreduksjon på GameCube som et forsøk, men den vil ikke komme umiddelbart.

Nintendo tjener fortsatt gode penger på Game Boy, selv om det svake salget av GameCube vil ha betydning for selskapets resultat inneværende år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.