BEDRIFTSTEKNOLOGI

Noiseless blir Canon

Canon kjøpte 100% av Noiseless allerede i januar i år, i en stille og lite omtalt overtakelse. 4. november skifter det tidligere privateide selskapet navn til Canon. Samtidig fusjoneres Cannor inn i Canon. Cannor er foto- og videorepresentanten til Norge.

Pål Leveraas
5. sep. 1996 - 13:00

Noiseless ble etablert av Karl-Jann Hansen, og ved overtakelsen var fremdeles 51% av aksjene på gründerens hender. Med årene har produktene selskapet har levert blitt mer og mer orientert mot Canon. Det var derfor en naturlig utvikling at Canon overtok selskapet da de ønsket å etablere seg selv i Norge.

-- Litt vemodig, men likevel en naturlig konsekvens av en utviklingen, fastslår Hansen overfor DiGi:DaTa.

Canon overtok selskapet til en ikke offentliggjort pris.

Hansen startet Noiseless for mer enn 20 år siden. I dag er Noiseless et selskap som ville omsatt for vel 600 millioner kroner i inneværende år. Canon Europas

Det nye Canon blir Canon Norge AS fra og med 4. november. Da er alle skilter byttet ut, selskapet Cannor er flyttet inn og innfusjonert, og Canon skal bite seg grundig fast i det norske markedet.

-- Hovedformålet ved å kjøpe Noiseless er å styrke Canons markedsposisjon i Norge, sa Matti Hakkarainen, visepresident i Canon Europas hovedkvarter i Amsterdam.

Canon stiller krav om vekstrater fra år til annet på 20 prosent. Hovedutfordringene, mener Hakkarainen, er å skape en organisasjon som tar høyde for den sammensmeltningen som skjer på teknologisiden. Nå lages det ikke lenger analoge kopimaskiner, skrivere, telefaxer, kopimaskiner, digitale kameraer og pc-teknologi kommer stadig oftere i samme boks, eller i bokser laget for å spille sammen over nettverk. Dermed er det naturlig å organisere seg og organisasjonen på tilsvarende vis.

Canon Europa står for 27 prosent av Canons globale salg, og omsatte for totalt 40 milliarder kroner i fjor. Totalt er japanske Canon et selskap som omsetter for 21 mrd amerikanske dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra