Nok en spesialutgave av Solaris

Sun avduket tirsdag en ny programvarepakke spesielt designet for Internett-leverandører og bedriftskunder som kjører store intranett.

Solaris for ISP skal ifølge PC Week Online bli klar for levering i juli og er den tredje i rekken av spesialutgaver av Solaris-operativsystemet. Sun har tidligere gitt ut Solaris for Intranets og Solaris for Enterprise. Alle tre er baserte på Solaris 2.6-kjernen.

Solaris for ISP skal ifølge Remy Malan, markedsdirektør for Suns gruppe for nettverksprogramvare, være den mest hardføre utgaven av Solaris. Dette fordi den er designet for å fungere på utsiden av brannveggen.

Solaris for ISP vil i tillegg til funksjoner for inntrengerdetektering også ha server-til-server-kryptering av IP-laget. Det vil dessuten ha abonnentspesifikke funksjoner som for eksempel tjenestenivå-overvåking, som gjør det mulig for Internett-leverandøren å opprette virtuelle abonnenter, og muligheten til å organisere administrasjonsoppgaver i henhold til tjenester istedenfor til individuelle servere.

Solaris for IP er den første spesialutgaven av Solaris som kommer integrert med Suns LDAP-baserte (Lightweight Directory Access Protocol) Directory Services programvare for å kontrollere brukernes aksessprivilegier. Sun Directory Services tilbys også som et separat produkt, i tillegg til at det vil være en integrert del av Suns kommende 64-bits-versjon av Solaris. Denne vil ifølge PC Week Online bli klar for markedet til høsten.

Andre produkter som følger med i Solaris for ISP-pakken, er Sun WebServer 2.0, Sun Internet News Server, Sun Internet FTP Server, Sun Internet Services Monitor og Sun Internet Administrator.

Prisen på pakken vil starte på 5995 dollar.

Til toppen