Nok en utsettelse av SQL Server

Microsoft har informert betatesterne at neste SQL Server, «Yukon», må utsettes nok en gang.

Microsoft har informert betatesterne at neste SQL Server, «Yukon», må utsettes nok en gang.

Den kommende utgaven av SQL Server, offisielt døpt «2005» men mer kjent under kodenavnet «Yukon», har vært beskrevet som et av Microsofts framtidige nøkkelprodukter. Den fornyede databaseteknologien spiller en viktig rolle i oppdateringen av Longhorn – den neste store fornyelsen av Windows – og i Microsofts ambisjoner om å kunne tilby et grunnlag for forretningskritiske systemer i stor skala.

Microsofts prinsipp om integrasjon mellom nye produkter gjør at forsinkelser ett sted gjerne sprer seg. I en kunngjøring i mars i år var SQL Server blant de produktene som ble utsatt, den gangen til første halvår 2005.

    Les også:

I et brev til betatesterne, datert mandag denne uka, skriver Microsofts sjef for produktet, Paul Flessner, at SQL Server 2005 vil ikke komme før tidligst sommeren 2005. Brevet antyder muligheten for ytterligere utsettelser, avhengig blant annet av tilbakemeldingene fra pilotprosjektene.

I brevet heter det videre at det tredje betaprogrammet – det andre tok til i juli i år – vil utsettes fra fjerde kvartal 2004 til første kvartal 2005. Microsoft vil kompensere for dette gjennom en ordning kjent som Community Technical Preview. Denne iverksettes straks, og vil gi betatesterne tilgang til ny funksjonalitet etter hvert som den blir tilgjengelig fra utviklerne.

Nettmagasinet Enterprise Windows IT peker på at forsinkelsen kan skade kunder som kjøpe Microsofts lisensordning Software Assurance i 2000 og 2001 vesentlig for å redusere kostnadene ved oppgradering til Yukon. Garantitiden vil være utløpet innen SQL Server 2005 kommer på markedet, og formelt sett må disse kundene da betale full pris. Det skal bli interessant å se om Microsoft tviholder på formalitetene, eller innrømmer kundene rabattene de hadde fått dersom leverandøren hadde holdt timeplanen som gjaldt da avtalene ble undertegnet.

Til toppen