RESULTATERFINANS

Nokia blir enda mer dominerende på mobiler

Mens svenske Ericsson sendte ut skrekkvarsel om svake tall, overgikk finske Nokia forventningene.

18. okt. 2007 - 12:39

Svenske Ericsson og finske Nokia konkurrerer delvis i samme markeder. Begge leverer telefoniløsninger, men Ericsson har delt sin mobilsatsning med japanske Sony.

Ericsson har gått på en børssmell av de sjeldne etter at de tidligere denne uken måtte gå ut med et overaskende stort resultatvarsel. Det resulterte i et kjemperas på børsen for det som er svenskenes flaggskip og folkeaksje nummer en.

    Les også:

Nå har Nokia lagt frem sine tall for årets tredje kvartal, og det er hyggelig lesestoff for aksjonærene.

- I et sterkt marked vant vi både markedsandeler og forbedret våre marginer. - Nokia styrket sin ledende posisjon i mobilbransjen i tredje kvartal. I et sterkt marked vant vi både markedsandeler og forbedret våre marginer. Vårt utvalg av mobilmodeller fortsetter å gi oss konkurransefortrinn og vi tror at vår portefølje får neste år ser lovende ut, sier Olli-Pekka Kallasvuo, administrerende direktør i Nokia, i en pressemelding.

Med 111,7 millioner solgte mobiler i tredje kvartal, er Nokias markedsandel nå helt oppe i 39 prosent, ifølge selskapet.

Kvartalsomsetningen endte på 12,9 milliarder svenske kroner, mot 10,1 milliarder for et år siden.

Overskuddet endte på like under 1,6 milliarder svenske kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.