Nokia dropper nummertastene på ny mobil

Nokia lanserte torsdag tre spesielle mobiler, blant annet en helt uten nummertaster.

Nokia lanserte torsdag tre spesielle mobiler, blant annet en helt uten nummertaster.

Nokia presenterte torsdag en "fashion-kollesjon" bestående av tre mobiltelefoner i forbindelse med en motemesse i Shanghai.

Mest spesiell er nok 7280, som utseendemessig kan minne om en sigarettenner eller et munnspill. Mobilen er ikke utstyrt med tastatur, men har i stedet en navigeringshjul (NaviSpinner) som skal gi tilgang til ulike funksjoner. I designet hører også speil- og lærdetaljer med.

Rent teknisk er mobilen ganske enkel etter dagens standard. Men den har et innebygd VGA-kamera, inntil 59,4 MB ledig minne og støtte for MP3-baserte ringetoner. Fargeskjermen er på 208 x 104 piksler. Vekten er på 84 gram.

Taletiden er på inntil 3 timer, mens standbytiden er på inntil 10 dager. Prisen er oppgitt til 500 euro.

Den andre modellen heter 7270 og er utstyrt med et deksel i rustfritt stål med tekstilomslag. Også denne mobilen har kamera med VGA-oppløsning, men i tillegg er den utstyrt med FM-radio og støtte for videostreaming (H.263) og den walkie-talkie-lignende teknologien Pust-to-Talk. Mobilen er utstyrt med to skjermer. Hovedskjermen er har en oppløsning på 128 x 160 piksler, mens det ytre displayet er på 95 x 65 punkter. Det tilgjengelige minnet er på inntil 21 MB.

Taletiden er på inntil fire timer, standbytiden er på inntil 11 dager. Mobilen veier 121 gram, mens forventet utsalgspris på 400 euro.

Den tredje og siste mobilen Nokia lanserte i går, heter 7260. Denne er designet med innslag av krom og stål. Skjermen er på 128 x 128 piksler, mens minnet er på inntil 3,5 MB. Også denne modellen er utstyrt med VGA-kamera, FM Radio og støtte for H.263-video.

Mobilen veier 92 gram, har en taletid på inntil tre timer og en standbytid på inntil 14 dager. Det er ventet at mobilen vil koste 250 euro.

Alle de tre modellene skal komme på markedet i fjerde kvartal 2004.

Også Siemens har tidligere lansert mote- eller smykkemobiler gjennom selskapets Xelibri-serie. Denne ble lansert tidlig i 2003, men ble lagt ned igjen tidligere i år - angivelig på grunn av svakt salg.

Til toppen