RESULTATERFINANS

Nokia fra milliardglis til milliontap

Dramatisk svikt for telegiganten.

16. apr. 2009 - 15:26

Helsingfors (NTB-FNB-TT): Nokia fikk et tap før skatt på 12 millioner euro i første kvartal i år. I den samme perioden i fjor fikk telekomkjempen en fortjeneste på 1,6 milliarder euro.

Tallene tilsvarer henholdsvis 106 millioner og vel 14 milliarder kroner. Talsmenn for Nokia sa torsdag at det finske konsernet regner med en nedgang i salget på rundt 10 prosent for 2009 som helhet.

Konsernet spår at salget av nettverksutstyr vil synke med 10 prosent i 2009 i forhold til året før. Tidligere trodde Nokia at denne nedgangen ville bli på 5 prosent, men dette anslaget er altså nå fordoblet.

Markedene tok torsdagens tall med fatning.

- Det viktige i rapporten er at de har greid å holde lønnsomheten oppe så bra som de har gjort, og at de opprettholder prognosen for lønnsomhet for resten av året, sier analytikeren Håkan Wranne i Swedbank.

Nokia solgte 93,2 millioner mobiltelefoner i perioden januar-mars i år, en nedgang på 19 prosent. Snittprisen for mobiltelefonene sank fra 71 euro i fjerde kvartal i fjor til 65 euro i første kvartal i år, går det fram av kvartalsrapporten. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.