TELEKOM

Nokia kjøper bilde og video-tjeneste

Nokia vil ikke bare være mobil-produsent, selskapet vil også levere tjenester.

24. juli 2007 - 08:27

Med et nytt oppkjøp forsøker Nokia å gjøre det Microsoft har gjort med Windows. Når du selger kunden et produkt, kan du legge inn flere andre og lettere bygge bruker-masse.

Hittil er det mobilnett-leverandørene og uavhengige selskaper som har levert mobil-tjeneste, men nå girer Nokia opp med tjenester de skal legge inn på sine mobiler. Nokia har kjøpt Twango, en tjeneste som lar brukere dele bilder, video og lyd med hverandre.

Twango er det tredje oppkjøpet av innholdstjenester Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo har gjort. Loudeye er en musikk-distributør til mange store nettbutikker. Dette er foreløpig bare en tjeneste mobilselskaper kan kjøpe, Nokia selger ikke musikk til sluttkunder. I tillegg har Nokia kjøpe et lite tysk selskap som lager navigasjons-systemer.

Twango er ikke noen markedsleder - Nokia betaler trolig bare 100 millioner dollar for selskapet som er startet opp av fem Microsoft-ansatte, skriver Wall Street Journal.

Twango ble startet i 2004. Selskapet har ikke mange brukere, men i motsetning til Flickr eller Youtube lar Twango brukere dele både bilder, video og lyd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.