Withings

Nokia kjøper seg en posisjon innen digital helse

Har vært på ny handletur i Frankrike.

Nokia kjøper seg en posisjon innen digital helse
(Bilde: Withings)

Har vært på ny handletur i Frankrike.

Nokia kunngjorde i dag planer om å kjøpe franske Withings, som siden oppstarten i 2008 har levert digitale helseprodukter til forbrukermarkedet. Dette inkluderer alt fra aktivitetsmålere til avanserte baderomvekter, til sikkerhetsprodukter. Felles for de fleste av produktene er at de kan kobles sammen med smartmobiler.

Nå er planen at Withings skal bli en del av forretningsområdet Nokia Technologies. I dag har det franske selskapet rundt 200 ansatte. Hovedkontoret ligger i Paris, men selskapet har også kontorer i blant annet USA og Hong Kong.

Tingenes internett

– Vi har konsekvent sagt at digital helse er et interesseområde for Nokia, og nå gjør vi et konkret grep for å utnytte mulighetene i dette store og viktig markedet, sier Rajeev Suri, president og CEO i Nokia, i en pressemelding.

Suri mener at oppkjøpet styrker Nokias posisjon som leverandør til tingenes internett, og at det passer godt sammen med selskapets mål om å gi mennesker økte muligheter i en nettilknyttet verden.

Den planlagte transaksjonen har en verdi på 170 millioner euro (omtrent 1,5 milliarder kroner). Det er ventet at oppkjøpet vil være fullført i begynnelsen av tredje kvartal i år.

Til toppen