Nokia klart størst med Windows Phone

Den finske mobilleverandøren har raskt fått en svært solid markedsandel.

Nokia klart størst med Windows Phone
Localytics over bruk av Windows Phone-baserte mobiler, fordelt på leverandør. Bilde: Localytics

Salget av Windows Phone-mobiler har blitt mer enn doblet det siste året. Det aller mest av denne økningen er Nokias fortjeneste, ifølge en rapport fra analyseselskapet Localytics.

Nokias andel i den installerte basen av Windows Phone-mobiler har vokst svært raskt siden januar, da den ikke var høyere enn 22 prosent. I januar var HTC den ledende leverandøren av Windows Phone-mobiler med 44 prosent andel. Denne andelen var blitt redusert til 21 prosent i juli. Samsung hadde med 23 prosent i januar bare marginalt større andel enn Nokia, men denne har blitt redusert til 13 prosent.

Nå er ikke selskapets analyse basert på salgstall, men på logging av applikasjoner som har et måleverktøy fra Localytics integrert.

Antallet registreringer har vokst med 312 prosent i løpet av første halvår, noe som både kan skyldes at flere bruker Windows Phone-mobiler, men også at flere applikasjoner inkluderer verktøyene fra Localytics og at flere brukere installerer et økende antall av disse. Men Nokia solgte flere av selskapet Windows Phone-baserte Lumia-mobiler i andre kvartal i år enn i de to foregående kvartalene til sammen, noe som utvilsomt har bidratt til utviklingen som gjenspeiles i tallene fra Localytics.

I det amerikanske markedet henger Nokia stadig litt etter. Selskapet har aldri greid å få noe solid fotfeste i USA, og med en noe senere introduksjon av Lumia-mobilene der enn i blant annet Europa, er utviklingen Localytics ser i det globale markedet, noe forsinket i USA.

Bilde: Localytics

Også i USA vokser Nokia andel i Windows Phone-markedet kraftig, fra 0 prosent i januar til 32 prosent i juli. Men HTC beholder førsteplassen, selv om andelen har blitt redusert fra 44 til 21 prosent i samme periode.

    Les også:

Les mer om: