Nokia kutter prisen

Halverer prisen på flaggskip-telefon.

Nokias flaggskip, Lumia 900, har ikke vært den brak-suksessen som det kriserammede selskapet trengte. Aksjekursen har falt kraftig etter at telefonen ble lansert i april, og nå kuttes prisen i det viktigste markedet: USA.
Nokias flaggskip, Lumia 900, har ikke vært den brak-suksessen som det kriserammede selskapet trengte. Aksjekursen har falt kraftig etter at telefonen ble lansert i april, og nå kuttes prisen i det viktigste markedet: USA. (Bilde: Nokia)

Halverer prisen på flaggskip-telefon.

Prisen på Nokias topptelefon, Lumia 900, har blitt halvert i det amerikanske markedet etter omtrent tre måneder på markedet. Det melder Wall Street Journal.

I AT&T sine nettbutikker var telefonen fra april måned tilgjengelig for 99 dollar med en to-års kontrakt. I helgen ble prisen dumpet til 49,99 dollar. Nokia sier at dette følger en normal prissyklus, og at det gir anledning til en større kundegruppe å kjøpe Nokias flaggskip.

Men det er ikke til å stikke under en stol at Lumia-telefonene fra Nokia ikke har blitt den salgssuksess som selskapet både hadde håpet på, og sårt trenger. Det finske mobilselskapet har satset alt på Microsofts Windows Phone. Det skal heller ikke ha vært positivt for Lumia salget at telefonene ikke vil være i stand til å kjøre Windows 8, som skal lanseres senere i år.

Aksjemarkedet har ikke vært spesielt imponert over Lumia 900 telefonene heller. Siden lanseringen i begynnelsen av april har aksjekursen til Nokia falt 64 prosent. Forrige uke falt Nokia-aksjen til det laveste nivået på 17 år og selskapet verdsettes til rundt 41,2 milliarder kroner. Det er mindre enn hva Microsoft betalte for Skype i fjor, og halvparten av nettoresultatet til Apple i første kvartal.

    Les også:

Til toppen