Nokia lanserer første mobilen med NFC-støtte

NFC, en ny teknikk for å betale eller åpne dører, blir nå virkelighet med den første NFC-mobilen.

Nokia lanserer første mobilen med NFC-støtte

NFC, en ny teknikk for å betale eller åpne dører, blir nå virkelighet med den første NFC-mobilen.

I Las Vegas, på Consumer Electronics Show (CES) har den finske mobilprodusenten Nokia lansert en rekke nye mobiltelefoner. En av de, er Nokia 6131. Det spesielle med den er at den har støtte for Near Field Communications (NFC) teknologien.

    Les også:

Near Field Communication er en kortdistanste trådløs teknologi som er utviklet i fellesskap av elektronikkgigantene Sony og Philips. Den er laget for bruk i mobiltelefoner og kan blant annet benyttes til mobil betaling, billettvisning og lokal deling av data.

- På CES er det et dusin bruksområder for 6131 NFC-mobilen. Istedenfor å bære med seg et adgangskort holder det med et lite trykk på mobilen for å autorisere min tilgang til messen, sier Juha Kokkonen, sjef for mobile erfaringer i Nokia, i en pressemelding.

Med NFC-teknologien kan for eksempel en messedeltaker overføre sin kontaktinformasjon til en annen mobil ved å holde mobilene tett opptil hverandre og trykke på en knapp. Andre eksempler på aktuelle bruksområder for NFC mobiler er som erstatning for bil- og husnøkler og som en digital lommebok til å betale bussbilletter og for mindre kjøp i kiosken.

Foruten NFC-støtten kommer mobilen også med mulighet for MP3-avspilling, radio og kamera. Mobilen forventes å bli tilgjengelig i markedet i løpet av årets første kvartal. Prisen vil ligge på cirka 260 euro.

Til toppen