Nokia mini-pc blir ingen billigmaskin

Booklet 3G har mye felles med andre netbooks, men ikke prisen.

Nokia mini-pc blir ingen billigmaskin
Nokias Booklet 3G

575 euro, minst 5000 kroner, er den veiledende prisen på Nokias kommende Booklet 3G, som selskapet avduket for en drøy uke siden. I går, under Nokia World 09, kom selskapet med flere detaljer om maskinen.

Det er ikke noen tvil om at det blir en lekker maskin, knapt 2 cm tykk og med et chassis som er laget av et enkelt stykke aluminium. Men bortsett fra dette, den opptil 12 timer lange batteritiden og bruken av Windows 7 som operativsystem, er det tilsynelatende bare mindre detaljer som skiller Nokias maskin fra mange billigere netbooks.

Booklet 3G vil utstyres med en 1,6 GHz Atom-prosessor fra Intel, sammen med 1 gigabyte med minne, 120 gigabyte harddisk og 10,1 tommers skjerm med oppløsning på 1280x720 piksler. Skjermen er beskyttet av et glassvindu.

Maskinen leveres med 3G-modem for datatrafikk, A-GPS-mottaker, akselerometer og støtte for WLAN (802.11n) og Bluetooth. Den har dessuten HDMI-utgang, tre USB-kontakter, SD-kortleser og SIM-kortholder som støtter utskifting av SIM-kortet mens pc-en er i gang.

Nokia Booklet 3G med Windows 7 og aluminiumschassis.
Nokia Booklet 3G med Windows 7 og aluminiumschassis.

Maskinen kan leveres med tre ulike versjoner av Windows 7, henholdsvis Starter Edition, Home Premium eller Professional. Hvilken versjon som er inkludert i den oppgitt prisen, er uklart.

Nokia vil også utstyre maskinen med en del av selskapets egen programvare, inkludert Nokia Update Manager, Social Hub, Nokia Music for PC, Ovi Suite og Ovi Maps Gadget.

Booklet 3G vil veie maksimalt 1250 gram og måler 264 x 185 x 19,9 mm når den er lukket. Den skal komme i salg i løpet av fjerde kvartal i år.

Ifølge Digitimes skal Compal lage 100 000 slike maskiner for Nokia innen utgangen av 2009.

    Les også: