Nokia-mobil med harddisk

Nokia annonserte i dag en serie nye mobiltelefoner, inkludert en modell med 4 GB harddisk.

Nokia annonserte i dag en serie nye mobiltelefoner, inkludert en modell med 4 GB harddisk.

Nokia har i dag introdusert en ny portefølje med selskapets nestegenerasjons multimedietelefoner - Nokia Nseries. Disse produktene skal tilby teknologi som 3G, Carl Zeiss-optikk, megapikselkamera, multi-gigabyte minne, video med VHS-oppløsning og WLAN.

Den mest oppsiktsvekkende modellen er Nokia N91. Denne modellen vil i stor grad kunne erstatte behovet for en separat MP3-spiller. Telefonen er nemlig utstyrt med en harddisk på 4 GB.

Nokia oppgir mobilen støtter musikkfilformatene MP3, AAC, AAC+, eAAC+, Real V8, WAV, WMA, M4A, AWB, SP-Midi, AMR, WB-AMR, Nokia Ring Tones, AMR-NB og AWB. Den støtter også kopisperreteknologien Open Mobile Alliance (OMA) DRM 2.0 og har innebygd FM-radio.

Selskapet oppgir at brukeren skal kunne spille av musikk kontinuerlig i inntil 12,5 timer. Den maksimale standbytiden er oppgitt til å være 190 timer, mens ringetiden er på mellom 3 og 4 timer.

Mobilen har en fargeskjerm med oppløsning på 176 x 208 piksler. Brukergrensesnittet er basert på Series 60-plattformen.

Mobilen støtter 3G-teknologiene WCDMA og Egde, i tillegg til WLAN (802.11b/g) og Bluetooth. Den kan dekode videostrømmer i formatene H.263, MPEG4 og Real Video 8.

Mobilen vil være utstyrt med en vanlig 3,5 mm stereo-jack-kontakt, slik at vanlige hodetelefoner kan benyttes. En hodetelefon med fjernkontroll skal være standardutstyr.

N91 har en innfatning av rustfritt stål og er utstyrt med en 2 megapiksel digitalkamera. Den har støtte for filoverføring via USB 2.0.

Mobilen veier 160 gram og måler 113,1 mm x 55,2mm x 22 mm. Den skal komme på markedet i slutten av 2005.

Nokia annonserte i dag også to andre mobiltelefoner i samme serie, N70 og N90.

N90 skal være den første kameratelefonen med Carl Zeiss-optikk. Kameraet kan ta bilder med en oppløsning på 2 megapiksler og video med VHS-oppløsning. Kameraet har makrofunksjon og en blits er innebygd i telefonen. Opptakene kan lagres i internminnet (31 MB) eller på et RS-MMC-kort (Reduced Size Dual Voltage MultiMediCard). Et RS-MMC på 64 MB vil følge med telefonen.

N90, som støtter 3G-teknologiene Edge og WCDMA, er utstyrt med to skjermer hvor den største har oppløsning på 352 x 416 piksler. Modellen kommer på markedet i andre kvartal i år.

Nokia N70 er ifølge selskapet verdens minste Series 60-telefon med 3G og kamera på 2 megapiksler. Den måler 108,8 x 53 x 17,5 mm og veier 126 gram. Den har FM-radio og musikkspiller og støtter minnekortformatet RS-MMC. Modellen kommer trolig i salg i tredje kvartal av 2005.

Til toppen