RESULTATERFINANS

Nokia-salget ned 6 prosent

Nokia-sjef Jorma Ollila klarte å holde seg akkurat innenfor tidligere anslag om en salgssvikt i andre kvartal på inntil 6 prosent. Men Nokias marginutvikling er fortsatt knallsterk.

18. juli 2002 - 11:17
Markedet har ventet i spenning på andrekvartalstallene fra det finske industrilokomotivet Nokia. I dag ble spenningen utløst, og konsernsjef Jorma Ollila klarer seg akkurat.

Nokia signaliserte tidligere i sommer at selskapet ventet en omsetningssvikt på mellom to og seks prosent. Det ble seks, det vil si en omsetning i andre kvartal på nesten 6,94 milliarder euro. Fremdeles er det det nettverksbiten som går tyngst, med en nedgang på 22 prosent, mens mobiltelefondelen faktisk løftet seg en prosent. Det siste tipper vi er nok til at Nokia-aksjen får seg et løft. Det som likevel kan trekke andre veien er at markedet oppfatter Nokias prognoser for fremtidig omsetningsvekst som for omtrentlige og dermed usikre. Selskapet anslår en omsetningsøkning på mellom tre og ti prosent for andre halvår.

Andre kvartal endte på et proformaresultat per aksje på 0,19 euro per aksje - en innertier i forhold til tidligere anslag om et resultat på mellom 0,18 og 0,20 euro. Den finske marginmaskinen går fortsatt så det griner, og fikk et resultat etter skatt på 862 millioner euro, opp fra 589 millioner euro. Nokia har nå en driftsmargin på formidable 18,2 prosent.

Selskapet tror på et resultat (proforma) for hele 2002 på mellom 0,79 og 0,84 euro. Nokia anslår samtidig at det globale markedet for mobiltelefoner nå ligger rundt 400 millioner enheter.

Les hele kvartalsrapporten på Nokias sider (engelsk).

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.