BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia størst i USA

Nokia dominerer det amerikanske markedet for mobiltelefoner, og mer enn hver tredje solgte mobiltelefon kommer fra det finske selskapet. Dette er ikke spesielt overraskende. Mer overaskende er det at Ericsson er ute av listen over de mestselgende mobiltelefonmerkene i USA.

Frode Eriksen
18. jan. 2000 - 10:58

Ifølge rapporten "US Wireless Handsets: Marketshare and Trends" fra The Strategis Group har Nokia 34,5 prosent av nysalget i USA og leder salget av GSM-mobiltelefoner. I tillegg trekkes selskapets volum opp av salget av telefoner til mobilsystemet TDMA.

Hoveddelen av markedet i USA er imidlertid CDMA-baserte mobilsystemer, og både Morotola og Qualcomm gjør det godt på disse markedene. Selv om Motorola er nest størst i det amerikanske markedet sett under ett med 23,1 prosent, er Qualcomm størst på CDMA, selv om selskapet bare kommer ut som nummer tre i USA med 12 prosent.

Salgstallene er ennå ikke er klare, men prognosene tyder på at det ble solgt i overkant av 43 millioner mobiltelefoner i USA i 1999, noe som forventes å øke til 50 millioner i år.

Mye av salget er til eksisterende kunder som vil oppgradere mobiltelefonen sin. Beregnet gjennomsnitts levetid for en mobiltelefon i USA er tre år.

CDMA-teknologi står for 32 prosent av det amerikanske mobilmarkedet, TDMA 31 prosent, mens analoge systemer utgjør 30 prosent av markedet. GSM står svakt i USA med 7 prosent selv om veksten er sterk.

Mens CDMA-teknologien spås økt vekst, forventes det at de analoge systemene vil bli faset ut. TDMA forventes å ligge på samme nivå som nå om fem år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.