BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia: Thailandsk milliardkontrakt

Den finske telekombedriften Nokia har inngått en avtale om å levere et komplett GSM 1800-nettverk (DCS 1800) til Digital Phone Company (DPC) i Thailand. Kontrakten er verdt 1,17 milliarder kroner.

Øystein Kvistad
30. sep. 1997 - 13:18

Den femårige rammeavtalen innebærer at Nokia skal levere høykapasitets mobilsvitsjsentre med IN-egenskaper (intelligente nettfunksjoner), radiobasestasjoner, radio- og fiberoptiske overføringssystemer og det avanserte nettverksstyringssystemet NMS/5000 til DPCs GSM-nett. I tillegg skal det finske selskapet forestå planlegging, implementering, optimalisering og vedlikehold av nettet samt levere tekniske supporttjenester.

Første fase av DPCs GSM-nett, som dekker Bangkok, skal være i operativ drift innen utgangen av første kvartal neste år. DPCs kunder vil få tilgang til et landsdekkende nett fra dag én gjennom roaming og samtrafikkavtaler med eksisterende mobiloperatører.

- Vi har satt oss ambisiøse mål for vår GSM 1800-satsing, både når det gjelder kvaliteten i nettet og tidsrammen for installasjon og kommersialisering, sier Digital Phones toppsjef Thavatchai Vilailuck.

DPC er ett av tre selskap som er tildelt lisens for å bygge og drifte et digitalt mobiltelefonnett i Thailand. Selskapet ble etablert for temmelig nøyaktig ett år siden og har en registrert egenkapital på 2960 millioner baht (590 millioner kroner). Operatøren er et joint venture mellom Samart Corporation Plc. (59,27 prosent), Telecom Malaysia International (33,33 prosent), Total Access Communication Plc. (6,67 prosent) og de thailandske telekommyndighetene (0,73 prosent).

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.