Nokia trapper opp krigen om sofakroken

Nokias multimedia-terminal skal bli hjemmets underholdningssentral. Nå lanserer selskapet et utviklerprosjekt for å få Linux-entusiaster til å hjelpe dem å selge den åpne standarden OST.

Nokias multimedia-terminal skal bli hjemmets underholdningssentral. Nå lanserer selskapet et utviklerprosjekt for å få Linux-entusiaster til å hjelpe dem å selge den åpne standarden OST.

Nokia forsterker sine oppfordringer til Linux-samfunnet om støtte til å banke alle de andre aktørene som planlegger å kapre markedet for interaktiv TV, surfing og Internett-spill på TV-skjermen.

Når selskapet senere iår lanserer sin Linux-baserte Multimedia Terminal, vil de selvfølgelig at det skal eksistere nok applikasjoner til boksen at forbrukerne velger akkurat MT, som den kalles.
Nokia lanserer derfor nettsidene ostdev.net i samarbeid med Collab.Net.


OSTdev skal alle interesserte kunne delta i utviklingen av applikasjoner for plattformen OST, eller Open Standards Terminal, som i et slags SourceForge-prosjekt for mediaterminalen. Både kildekode, utviklerverktøy og prosjektstyring skal legges ut på sidene, i håp om at det utvikles en bråte programmer og applikasjoner som gjør terminalen fristende.

MT skal fungere som TV-dekoder, DVD-spiller, digital videospiller, surfe- og e-post-maskin og alt annet det kan tenkes at folk har lyst til å gjøre via TV-en sin. På akkurat det området har Nokia endel konkurrenter - både Playstation2 og Microsofts kommende XBox har spesifikasjoner som tyder på at selskapene bak ikke akkurat ignorerer den fristende posisjonen som enehersker av sofakroken.

Det heter seg at slaget om skrivebordet allerede er vunnet av Microsoft, mens krigen om sofakroken bare såvidt har begynt.

Hvis dette stemmer, er det ikke lenge til partenes markedsførings-arméer braker sammen igjen. Nokia skal ifølge pressemeldingen presentere prosjektet på spillmessen E3 senere denne uken, der også Microsoft skal være til stede og vifte med sin Xbox.

Selskapet har tidligere nevnt boksens 3D-muligheter i generelle vendinger, men det er naturlig å anta at mulighetene for å spille heftige shoot-em-ups eller eventyrspill både lokalt og over nettet vil være en av punktene i presentasjonen.

- Med OST-plattformen ønsker vi å sparke igang en åpen standard for IP-basert hjemmeunderholdning, sier Rickard Nelger, som er produktsjef i Nokia Home Communications.

Media Terminal gjør bruk av åpne standarder som Linux, XFree86 og Mozilla, og er kompatibel med den kommende set-top-standarden Multimedia Home Platform.

Til toppen