Nokia tror på gjennombrudd for GPRS i år

Nokia holder fast på sin prognose om at det skal selges 10 millioner GPRS-telefoner i år.

Nokia holder fast på sin prognose om at det skal selges 10 millioner GPRS-telefoner i år.

Det sa president i Nokia Mobile Phones, Matti Alahuhta under en presentasjon i New York tirsdag da Nokia la fram sine synspunkt på GPRS-teknologien for analytikere.

Nokia har ikke endret på sin holdning til GPRS, og lanserer terminaler etter planen. Den første kommer i september med volum i desember.

- Vi beregner GPRS-markedet til å utgjøre vel 10 millioner terminaler i år, sa Alahuhta. Nokia mener en vil ta over 50 prosent av dette markedet i løpet av to år, heter det i en pressemelding sendt ut fra Nokia etter presentasjonen. Selskapet mener GPRS-standarden er viktig for utbredelsen av den nye teknologien.

GPRS er den første pakke-switchede mobiltjenesten, noe som betyr at kundene er alltid vil være knyttet til mobilnettet. Nokia tror at det først er sammen med WAP/XHTML, Java og Multimedia Messaging Service (MMS) at standarden kommer til sin rett.

Nokia lover i løpet av den neste året å lansere en rekke telefoner basert på disse teknologiene. Blant disse er MMS som selskapet tror skal erstatte SMS-bølgen, som bare i år beregnes å utgjøre 200 milliarder meldinger i GSM-nettene. MMS kommer i Nokia-telefoner i første halvår 2002.

Nokia beregner det globale markedet for mobiltelefoner med Internett-grensesnitt til 200 millioner i år, og at 95 prosent av alle nye telefoner solgt i 2005 skal gi tilgang til Internett.

Nokia holder også fast ved at selskapets første 3G-baserte mobiltelefoner kommer i tredje kvartal neste år. Den første samtalen mellom japanske DoCoMos FOMA-tjeneste og Nokia i Finland er også gjennomført, opplyser Nokia.

Til toppen