BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia viderefører Communicator-samarbeidet

Suksessen med alt-i-ett-maskinen Communicator 9000 har gitt Nokia blod på tann. Nå formaliserer den finske telegiganten samarbeidet med Geoworks som utviklet operativsystemet i Communicator 9000.

Øystein Kvistad
24. juli 1997 - 14:57

Nokia og Geoworks annonserer i dag at de to selskapene har undertegnet en avtale om et mer formalisert samarbeid på utvikling av nye operativsystemløsninger og intelligent mobilutstyr.

Samarbeidsavtalen er en direkte følge av kjempesuksessen Communicator 9000 som er basert på Geoworks' GEOS operativsystem. Communicator 9000 var den første alt-i-ett-kommunikasjonsenheten på markedet som kombinerte trådløse tale- og datatjenester med en funksjonell personlig planlegger.

I et mer formalisert samarbeid vil Geoworks og Nokia bygge videre på Communicator-tankegangen og utvikle trådløse innholdstjenester og andre verdiøkende tjenester som fjernhandel, telebankløsninger og tilgang til informasjon og underholdning via Internett.

- Nokia og Geoworks deler den samme visjonen om Internettet og den økende betydning det vil få for den trådløse kommunikasjonsindustrien, sier nestsjef Mikko Trho i Nokia Mobile Phones, som understreker at Nokia vurderer Geoworks-samarbeidet som et av de aller viktigste overhode i konsernet for denne produktkategorien.

GSM-versjonen av Communicator 9000 ble lansert på CeBIT i fjor og er nå tilgjengelig i over 30 land. Produktet har fått en rekke internasjonale innovasjonspriser. Nokia vil introdusere en amerikansk GSM 1900-versjon av Communicator 9000 senere i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.