– Nokias kart kommer til iPhone

Med full offline-støtte.

– Nokias kart kommer til iPhone
Man kan bruke Nokia-kartene gjennom nettleseren på iOS. Snart kommer det en helt ny app med full funksjonalitet. Bilde: Skjermbilde

Nokias kartprogramvare, kalt Here Maps, har tidligere vært tilgjengelig på iOS-plattformen, som et alternativ til Apples egne kartløsning.

Sent i 2013 fjernet Nokia imidlertid applikasjonen, som uansett aldri ble noen stor suksess. Appen var nokså ustabil og Nokia oppdaterte den aldri i løpet av det året den var tilgjengelig, så selskapet fjernet den til slutt på grunn av dårlig kompatibilitet med iOS 7.

Nå ser det ut til at Nokia ønsker å gjøre et comeback på Apples plattform.

Wall Street Journal skriver (via MacRumors) at Nokia er i ferd med å ferdigutvikle en ny applikasjon for både iOS og Android. Forrige uke ble det kjent at Nokia kommer med kart til Samsung-mobiler, men det ser altså ikke ut til at denne eksklusiviteten varer for evig.

Nokias mobilkart har alltid hatt èn ganske unik mulighet, nemlig det å kunne laste ned kartene lokalt og bruke mye av funksjonaliteten (navigasjon, for eksempel) uten nett-tilkobling. Googles kart har i det siste fått mer og mer støtte for offline-bruk, men i mindre omfattende grad. Offline-funksjonene skal være helt ivaretatt i den nye versjonen av Here Maps.

Det er ikke helt avklart når de nye kartene til iOS og Android rulles ut, men Nokia skal etter sigende vente på godkjenning fra Apple. Utrullingen bør med andre ord skje innen ganske kort tid.

    Les også: