BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokias UMTS-telefon blir ikke så billig

Nokia 6650, selskapets første UMTS-telefon, blir ikke så billig som lekkasjene hevdet, forteller Nokia til digi.no.

30. sep. 2002 - 10:58
På torsdag lanserte Nokia sin første UMTS-telefon. Lekkasjene fra det svenske nyhetsbrevet Nordisk Mobilmarknad som digi.no omtalte 12. september stemte bra, men bommet på to punkter.

Les også:

I tillegg til at kamera-telefonen med fargeskjerm kan vise video, kan den også ta opp video. Men det mest oppsiktsvekkende var kanskje ryktene om en pris på bare 3700 kroner (500 euro). Hadde dette stemt, hadde Nokia lagt et kraftig press på resten av bransjen og kunne bidratt til en raskere enn antatt oppstart for UMTS.


Nå viser det seg at dette dessverre er feil. Under lanseringen på torsdag oppga ikke Nokia noen pris, men digi.no henvendte seg likevel til selskapet får å få en indikasjon.

- Prisen er ikke fastsatt, men den vil ligge på omtrent det samme som Nokia 7650, forteller Nilla Peterson, informasjonssjef i Nokia, til digi.no.

Nokia 7650 koster for eksempel på Idedata.no 6400 kroner inkludert moms. Spørsmålet er også om prisen på 6650 faktisk er markedspris og slik sett reflekterer hvor raskt UMTS-telefoner vil kunne falle i pris eller om den selges med tap fra en leverandør som ønsker å posisjonere seg tidlig.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.