Nord-Korea benekter Sony-hacking

Avfeier mistankene som ren fabrikasjon.

Innkjøringen til Sony Pictures Entertainment i Culver City, California. Flere av selskapets uutgitte filmer er blitt lekket på nett etter et hackerangrep. Nordkoreanske myndigheter nekter for at landet står bak.
Innkjøringen til Sony Pictures Entertainment i Culver City, California. Flere av selskapets uutgitte filmer er blitt lekket på nett etter et hackerangrep. Nordkoreanske myndigheter nekter for at landet står bak. Bilde: Fred Prouser/Reuters/NTB scanpix
5. des. 2014 - 08:44

Etterforskere mistenker Nord-Korea for å ha vært involvert i et dataangrep mot Sony. Men nordkoreanerne nekter for å stå bak.

Les også: Sony Pictures hacket

Beskyldningene er bare nok en fabrikasjon rettet mot Nord-Korea, sier en nordkoreansk diplomat i New York til Voice of America.

– Mitt land har kunngjort at det vil følge internasjonale normer mot hacking og piratvirksomhet, sier diplomaten.

Angrepet rammet Sony Pictures Entertainment og gjorde at en rekke av selskapets uutgitte filmer ble lekket. Framgangsmåten til hackerne var den samme som ble brukt i et dataangrep mot Sør-Korea i fjor, sier kilder nær etterforskningen til The Wall Street Journal.

Les også: Nye Sony-filmer ulovlig spredt før kinopremiere

Sony skal snart slippe filmen «The Interview», som handler om en talkshowvert som hyres av CIA for å myrde Nord-Koreas leder, Kim Jong-Un. Nord-Korea har beskrevet filmen som «terrorisme» og «en krigshandling».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.