Norddata.net: Prisundersøkelsen avspeiler ikke framgangen vår

I prisundersøkelsen til Hardware.no kommer www.NorData.net dårlig ut. Årsundersøkelsen viser ikke NorDatas framgang i løpet av 1999, fram til fjerde kvartal da nettstedet kom særdeles bra ut og bare lå 8 prosent over "idealpris".

I prisundersøkelsen til Hardware.no kommer www.NorData.net dårlig ut. Årsundersøkelsen viser ikke NorDatas framgang i løpet av 1999, fram til fjerde kvartal da nettstedet kom særdeles bra ut og bare lå 8 prosent over "idealpris".

I går opplyste digi.no om årsprisundersøkelsen til Hardware.no (tidligere Hardware-Norge), der dette nettstedet sammenfattet kvartalsundersøkelsene for 1999. Metodikken i årsundersøkelsen gjør at pristendensen fra kvartal til kvartal ikke kommer fram. I to tilfeller, www.NorData.net og KK88, slår dette uheldig ut. Begge har nemlig hatt klar framgang gjennom året.

NorData.net peker på at i årets kvartalsundersøkelser oppnådde de følgende plasseringer:

  • 1. kvartal: Ikke deltatt
  • 2. kvartal: 34. plass, prisnivå 30,2 % over idealet, hadde 9 av 10 varer i undersøkelsen
  • 3. kvartal: 18. plass, prisnivå 24,2 % over idealet, hadde 5 av 10 varer i undersøkelsen
  • 4. kvartal: 4. plass, prisnivå 8,0 % over idealet, hadde 9 av 10 varer i undersøkelsen

- Vi har bare vært på nett i to år, forklarer salgsansvarlig Tore Ellefsen i NorData.net. - Vi har jobba hardt hele året med å bli bedre. Framgangen vises kvartal for kvartal i Hardware.nos undersøkelse. I tredje kvartal hadde vi framgang i prisnivå, men det gikk på bekostning av vareutvalget. Siden er det rettet opp.

Ellefsen peker på at det å ikke ha en bestemt vare blant dem Hardware.no legger til grunn for en bestemt undersøkelse, slår hardt ut i beregningen av prisnivået.

- Vi gleder oss til neste test, der det kommer til å bli svært jevnt. Konkurransen er nå så sterkt at det å komme blant de ti beste må betraktes som veldig bra. Vi synes ikke Hardware.no alltid velger de mest aktuelle produktene, og det å ikke ha et produkt kan fort bety at du faller noen plasser ned på lista. Vi godtar at vi ikke var gode nok i året som helhet, men vi vil gjerne få fram at vi i dag ligger blant de beste.

Les blant annet:


Komplett Data og Multicom billigste datawebshopper
Her finner du den billigste PC-en - bit for bit
Her bør du handle datautstyr
Kårer Norges rimeligste dataforhandler

Til toppen