BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norden selger mobiler som aldri før

Bransjeorganisasjonene for mobiltelefonselgere i Norden tror at salget av mobiltelefoner slår alle rekorder i år. Prognosen er skrudd opp med en halv million til 6,5 millioner telefoner.

Frode Eriksen
18. okt. 2000 - 11:39

Bransjeforeningenes prognoser tyder nå på at det skal selges nær 6,5 millioner mobiltelefoner i år i de nordiske landene. Dette er også i tråd med utviklingen i mobiltelefonpenetrasjonen som i løpet av året forventes å passere 65 prosent med god margin i Norden.

Norge og Finland trekker gjennomsnittet opp på den nordiske statistikken. Finland ligger nå på en mobilpenetrasjon på 76 prosent, med Island på andre plass med en penetrasjon på 70 prosent, men der er volumet heller lite. I Norge ligger penetrasjonen på 67 prosent, i Sverige på 65 prosent, mens Danmark ligger på 62 prosent.

I Europa er det Østerrike og Italia som ligger nærmest nordisk nivå, hver med 62 prosent mobilpenetrasjon.

Dette har naturlig nok fått konsekvenser for de nordiske bransjeforeningenesorogniser for mobilsalget, som nå er justert opp med en halv million for å holde tritt med den stadige etterspørselen etter nye mobiltelefoner. De fire organisasjonene som samler salgstallene sine er Elektronikk Bransjens servicekontor (EBS) i Norge, finske Elektroniikan Tukkukauppiaat ry, danske Brancheorganisationen Forbruger Elektronik og svenske MTB MobilTeleBranschen.

For Norge alene venter EBS et salg på anslagsvis 1,5 millioner terminaler, som er 100.000 flere enn salget i 1999.

Administrerende direktør i MTB MobilTeleBranschen, Martin Lindeblad sier at utviklingen av mobilt Internett vil øke salget av nye telefoner i markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.