Nordisk konsolidering innen mobile billetter

Danske Unwire kjøper svenske InMoDo.

Nordisk konsolidering innen mobile billetter
Unwire har levert mobile løsninger til bank, billetter og spill, og til flere danske kollektivtrafikkselskaper. Bilde: Unwire

Danske Unwire leverer løsninger for mobile billetter og mobilbetaling til det europeiske forretningsmarkedet, og har ambisjoner om å vokse.

På kundelisten er blant annet jernbaneoperatøren DSB (klippekort til mobil), rederiet DFDS, Nordea, kollektivtrafikkselskaper i København-området, Nordjyllands Trafikselskab og den offentlige danske borgerportalen Borger.dk.

Løsninger fra Unwire håndterer i dag 2,5 millioner skandinaviske buss- og togreisende i måneden, opplyser selskapet. De ønsker å satse utover Norden.

– Global transportindustri er interessant for oss. Smarttelefonene har skapt en enorm etterspørsel etter mobile billettløsninger fra transportselskaper og passasjer. De er opptatt av å få en rask, enkel og sikker billettløsning uten pengerot og billettkøer, sier administrerende direktør Gregor Bieler.

Gregor Bieler tror kjøpet av InMoDo kan løfte Unwire internasjonalt.
Gregor Bieler tror kjøpet av InMoDo kan løfte Unwire internasjonalt.

Unwire melder at de har kjøpt en av sine partnere, InMoDo, et svensk selskap som leverer løsninger for billetter og validering.

InMoDo har utviklet valideringsteknologien «One stop validation» (OSV) som gjør det mulig å lese og validere alle typer billetter på samme skanner. Flerfunksjonsskanneren leser optiske billetter, induktive billetter (RFID og NFC) og kuponger.

Oppkjøpet legger grunnlaget for å utvide begge selskapers virksomhet til nye markeder i Europa og USA, heter det.

InMoDo fortsetter som selvstendig selskap eid av Unwire. Hva Unwire betaler for InMoDo sies det ingenting om.

Unwire eies av investeringsfondet MAJ Invest. Selskapet har etablert en avdeling i Norge.

Unwire melder samtidig at de har fått sin første kontrakt i USA, i form av en fireårig avtale med kollektivselskapet Dallas Area Rapid Transit (DART), verdt rundt 1,5 millioner dollar. Avtalen vil gjøre det mulig for DARTs passasjerer å betale billetter med mobiltelefonen.

Les mer om: