Nordiske sjefer best på Internett

Nordiske leder er flinkest til å bruke Internett, viser en omfattende undersøkelse konsulentselskapet Andersen Consulting har gjennomført.

Nordiske leder er flinkest til å bruke Internett, viser en omfattende undersøkelse konsulentselskapet Andersen Consulting har gjennomført.

Bedriftssjefer i Norge, Sverige, Danmark og Finland er betraktelig flinkere til å bruke å bruke Internett enn sine kolleger i verdens øvrige industriland. Nordiske sjefer fikk Internett-forbindelse tidlig, men nå begynner land som Spania og England å hente inn forspranget.

Dette viser tall det store konsulentselskapet Andersen Consulting (AC) har samlet inn fra 1700 ledere i privat næringsliv og offentlig sektor i de ni største industrilandene og de fire nordiske landene. Andersen Consulting mener tallene viser at bruken av Internett-handel vil øke sterkt i årene fremover fordi stadig flere ledere sier de føler seg "komfortabel" med Internett.

Men ikke alle har Internett-tilgang ennå - 90 prosent svarte ja i 1997, mens tallet hadde steget til 92 i 1998. 83 prosent fortalte at de brukte Internett minst én gang i uken i fjor, mot 71 prosent i 1997.

Undersøkelsen viser at de tidligere store forskjellene mellom landene er i ferd med å jevne seg ut. Men særlig Japan ligger forsatt langt bak og bare 15 prosent av de japanske lederne sier de føler seg komfortable med Internett. Bare 13 prosent har noen sinne handlet på Internett.

Derimot forteller samtlige nordiske ledere Andersen Consulting har vært i kontakt med at de har Internett-forbindelse. For hvert enkelt land vil de statistiske avvikene være større, men hele 89 prosent av de norske lederne fortalte at de brukte Internett en eller flere ganger i uken.

Norge scorer derimot noe lavere på elektronisk handel, trolig til dels fordi at tilbudene ikke er så godt utbygget i Norge ennå. Ikke uventet ligger språkproteksjonistiske Frankrike på sisteplass.

Undersøkelsen avdekker store forskjeller mellom landene på hva slags handel ledere har brukt Internett til. 83 prosent av de danske lederne forteller at de har kjøpt reiser over Internett, mens amerikanerne er ivrigst på å kjøpe produkter. 59 prosent av de finske lederne forteller at de har brukt Internett til å gjennomføre finanstransaksjoner.

Til toppen