Bitcoin

Nordkoreanske hackere mistenkes for å ha stjålet bitcoins

Nord-Korea mistenkes for å ha brukt hackere til å stjele bitcoins og dermed unngå stadig strammere FN-sanksjoner, ifølge sikkerhetseksperter.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: NTB scanpix)

Nord-Korea mistenkes for å ha brukt hackere til å stjele bitcoins og dermed unngå stadig strammere FN-sanksjoner, ifølge sikkerhetseksperter.

Sikkerhetsselskapet FireEye la mandag fram en rapport der det heter at nordkoreanske hackere siden mai i år har angrepet minst tre nettvaluta-børser i Sør-Korea.

Ett av angrepene omtales som suksessfullt da noen klarte å åpne fire lommebøker på bitcoin-børsen Yapizon, ifølge FireEye.

FireEye kan ikke slå fast at det foreligger klare indikasjoner på at Nord-Korea var involvert i dette tilfellet, men lokale medier i Sør-Korea har opplyst at det ble stjålet over 3.800 bitcoins, til en verdi på rundt 15 millioner dollar eller rundt 117 millioner kroner med dagens kurs.

Den sørkoreanske parlamentarikeren Ha Tae-kyung hevder Nord-Korea skal ha stjålet over 90 milliarder won, rundt 600 millioner kroner, fra Sør-Korea i flere hackingangrep de siste fire årene fram til juni.

– Nord-Korea har festet sine øyne på neste generasjons finansmarkeder, blant dem virtuelle valutaer, sa Ha i forrige uke.

– Ved siden av FN-sanksjoner, trengs det internasjonalt samarbeid for å slå ned på nordkoreansk hacking som kan brukes til å finansiere landets atomvåpen- og rakettprogrammer, sa han.

Den Seoul-baserte nettvalutabørsen Bithumb ble i juni utsatt for flere nettangrep. Det ble lekket informasjon fra 30.000 kunder. 160 av kundene hevder de har mistet rundt 80 millioner kroner og forbereder nå massesøksmål mot Bithumb.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen