SIKKERHET

Nordland fylkeskommune: Kan ikke utelukke personopplysninger på avveie

Rundt 18.000 kan være rammet.

Opplysningene ikke er sensitive, sier Nordland fylkeskommune om personopplysninger som kan ha kommet på avveie etter et dataangrep. Bildet er fra Bodø, der fylkesadministrasjonen holder til.
Opplysningene ikke er sensitive, sier Nordland fylkeskommune om personopplysninger som kan ha kommet på avveie etter et dataangrep. Bildet er fra Bodø, der fylkesadministrasjonen holder til. Illustrasjonsfoto: Colourbox
14. jan. 2022 - 13:23

Nordland fylkeskommune sier de ikke kan utelukke at personopplysninger kan ha kommet på avveie etter et dataangrep, men sier opplysningene ikke er sensitive.

Dataangrepet skjedde 22. desember i fjor, og rundt 18.000 personer kan være rammet, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

– Både Datatilsynet og politiet er varslet, og etterforskning er i gang, både av selve dataangrepet og av dette siste forholdet, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Opplysningene det kan dreie seg om er fullt fødselsnummer, navn, brukernavn i Nordland fylkeskommune, privat telefonnummer, jobbtelefonnummer og e-postadresser.

– Selv om denne type opplysninger i seg selv ikke er å regne som sensitive, er vi bekymret for at de sammen med annen informasjon kan brukes til kriminell aktivitet mot enkeltpersoner eller mot Nordland fylkeskommune, sier Norvoll.

Han ber samtidig alle være på vakt mot mistenkelig aktivitet på sine kontoer.

IKT Agder er en offentlig IT-leverandør som holder til i Arendal. Foretaket eies av kommunene Arendal, Bykle, Bygland, Evje og Hornes, Froland, Gjerstad, Grimstad, Iveland, Risør, Tvedestrand, Valle, Vegårshei, Vennesla, Åmli og  Agder fylkeskommune.
Les også

Ukjente dokumenter dukket opp på printere etter oppgradering

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.